IZ POLJSKE SREBRO I BRONCA ZA HRVATSKU U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, sudjelovali su međunarodnom ‘Prometheus Cup-u 2020.’ u boćanju za osobe s invaliditetom, koji je održan u poljskom gradu Konopiska od 23. – 28. rujna 2020. godine.
Davor i Melisa igrajući zajedno u paru osvojili su srebro, dok je Davor u pojedinačnom natjecanju osvojio broncu.
Kao par Davor i Melisa došli su u finale bez izgubljene utakmice, ali je u finalu za bod bio bolji poljsku par. U pojedinačnom natjecanju Davor je bez ijedne izgubljene utakmice i bez primljenog punta došao u polufinale, gdje je nažalost izgubio rezultatom 5:4 od nekadašnjeg Europskog prvaka i aktualnog Češkog prvaka, u vrlo zahtjevnoj i napetoj utakmici. U utakmici za broncu, Davor je sa rezultatom 6:5 pobijedio dugogodišnjeg Poljskog prvaka i time osigurao i medalju u pojedinačnom natjecanju.
Ovo je inače prvo ovogodišnje natjecanje/turnir naših članova/reprezentativaca. Održano je u/po posebnim uvjetima, sukladno epidemiološkoj situaciju u Poljskoj i svijetu.
Sudjelovanje na prvenstvu odobreno je i financirano od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom.
Na pomoći i podršci iskreno se zahvaljujemo i Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pula, Pula sportu i trenerima Kluba, gospođi Zvjezdani Grganja iz Banjola i gospodinu Valteru Ivančiću iz Pazina.
Glavni cilj sudjelovanja na prvenstvu u Poljskoj, bio je prvenstveno intenzivne i kvalitetne pripreme našeg prvog Hrvatskog paraboćara Davora Komara. za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokyu 2021