Posjet dr. Amany Asfour Svjetske BPW predsjednice Vižuli

Međunarodna predsjednica BPW International-a dr. Amany Asfour koja na ovim prostorima boravi u sklopu nadolazećeg 3. Foruma AdrionNet posjetila je jučer, 01. listopada 2020. godine Općinu Medulin i Arheološki park Vižula.

Svrha ovoga posjeta bila je upoznavanje međunarodne predsjednice BPW-a, koja inače dolazi iz Egipta, s kulturno-povijesnom baštinom Općine Medulin, posebice njezinim korištenjem EU fondova, u čemu je Arheološki park Vižula izvrstan primjer. Poseban je naglasak dat na gospodarske, kulturne i ostale mogućnosti koje su prisutne na ovom izrazito turistički posjećenom području.

Tijekom posjeta visoka gošća obišla je Arheološki park Vižulu uz pratnju turističkog vodiča te isprobala i VR naočale. Od strane domaćina, zamjenika načelnika Općine Medulin Damira Demarina te Giannija Bužlete, višeg stručnog suradnika za opće poslove i manifestacije, predstavljen je Arheološki park Vižula, ali i turizam Općine Medulin.

Dr. Asfour naglasila je kako je njezin posjet potvrda izvrsnih odnosa između Općine Medulin i međunarodne organizacije Business and Professional Women. Izrazila je i zahvalnost na podršci koju daje međunarodnoj organizaciji kojom ona predsjedava, a sve u cilju realizacije programa i ostvarenju zacrtanih ciljeva

Susret je iskoristila kako bi ukratko predstavila neke od najznačajnijih aktivnosti organizacije koju predstavlja, a koja je osnovana 1930. godine, kada je održan 1. kongres u Ženevi. BPW International je svjetska organizacija s podružnicama u preko 100 zemalja, koja se bavi promicanjem i osnaživanjem ženskog poduzetništva, kao i ravnopravnim položajem žena u društvu.

Također je pozvala Općinu Medulin biti dijelom delegacije posjete Egiptu pri bratimljenju Istarske županije i Grada Gize, gdje se nalaze piramide, što bi se trebalo dogoditi iduće godine.

Posjetu Vižuli su nazočile i predsjednica BPW-a – Prvi hrvatski klub Pula, Alida Perkov, članica BPW-a Pula Jelena Vitasović te stručna suradnica iz Turističke zajednice Općine Medulin Iva Vitasović.