Manifestacija „Srcem na moru“ u subotu 10.10. u Vinkuranu

Ove subote 10. listopada u Vinkuranu, kod Društvenog doma i kod Sportskog centra održati će se manifestacija zdravlja „Srcem na moru“ u sklopu projekta „Čuvajmo srce“ koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta koji je financiran u stopostotnom iznosu iznosi 493.152,79 kn. Projektom se potiče stjecanje zdravih životnih navika, prevencija pojave bolesti srca te stvaranje potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život.

Manifestacija započinje u 10:00 sati u dvorištu Društvenog doma, edukativnim seminarima koje će održati specijalist kardiologije Specijalne bolnice Medico, prvi seminar je na temu „Srce bez stresa“ nakon kojeg slijedi u 10:30 „Aktivno srce“ te u 11:00 sati „Prehrana za srce“. U isto vrijeme na novo uređenom boćalištu u Vinkuranu, započinje turnir u boćanju u organizaciji boćarskog kluba Vinkuran.

Nakon odslušanih seminara, u dvorištu društvenog doma, u 11:30 sati slijedi nam javnozdravstvena akcija u kojoj će svi zainteresirani moći provjeriti svoje stanje razine šećera u krvi, indexa tjelesne težine i tlaka kao i besplatno se savjetovati s liječnikom kardiologom.

12:00 sati na igralištu u Vinkuranu započinje kreativna radionica pripreme zdravih jela „Kuhaj sa srcem“ koju će provoditi ugostiteljski obrt „Kampanjola u kužini“. Pripremljena jela moći će degustirati svi posjetitelji.

 

Tijekom cijelog dana na igralištu će biti postavljena izložba radova „Ne na hladan beton“ na kojem će se moći vidjeti svi radovi koje su izraditi sudionici na manifestacijama „Srce, zdravlje i vi“ u Medulinu i Vrhovinama.

Ukupna vrijednost projekta koji je financiran u stopostotnom iznosu iznosi 493.152,79 kn. Projektom se potiče stjecanje zdravih životnih navika, prevencija pojave bolesti srca te stvaranje potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život.