Ništa ljepše od osmjeha na dječjem licu

U suradnji odgojiteljica DV Medulin, zaposlenika Općine Medulin i zaposlenika Glamping kampa u Pomeru organizirane su i ostvarene radionice za djecu kojima se željelo istaknuti prava djeteta na razvoj u skladu s vlastitim potrebama, na brigu, njegu, skrb i ljubav, na pripadnost društvenoj zajednici u kojoj živi i osjećaj aktivnog građanstva usmjerenog na očuvanje vrijednosti okruženja kojem pripada. Kada se sve to spojilo sa zadovoljavanjem primarne potrebe djeteta za kretanjem, boravkom na zraku i učenje kroz igru u okruženju koje pruža sigurnost, na najljepši mogući način okončali smo obilježavanje Dječjeg tjedna. Ali samo obilježavanje, jer za nas koji s djecom radimo Dječji tjedan je svaki tjedan i djetetov dan je svaki dan.

Poštujući aktualne preventivne mjere,na Vižuli se rad u skupinama odvijao u aktivnostima:

  • „Biciklistički doživljaj Vižule“ – kretanje, razgledavanje i upoznavanje ovog krajolika
  • „Vižula u oku djeteta“ – otkrivanje prirodnih ljepota i bilježenje fotoaparatima u rukama djece
  • „Land – art“ – prikupljanje neoblikovanog prirodnog materijala i kreiranje labirinata, figura, likova u prirodi
  • „Skrivena povijest uz obalu i u moru“ – uz pomoć posebnih VR naočala i priča o životu na ovom području, maritimnim rimskim vilama i važnim događajima

Djeca iz Vinkurana na plaži su prikupljala prirodne materijale oblikovane kretanjem mora te im  davali novu svrhu u svojim slikama i kreativnim radovima.

U prekrasnom ambijentu  Arena One 99 Glamping kampa u Pomeru uživali su u trkama romobilima, te promatranju i oslikavanju jedrilica, a radnici kampa razveselili su ih poklonom iznenađenja.

Okrjepa i voće na svježem zraku, puno pozitivne energije, udružena dobra volja i entuzijazam odraslih ovaj su dan učinili posebnim za svako dijete u vrtiću.

DV Medulin

foto: Mario Rosanda, Medulinska rivijera d.o.o.