MTB Akademija – radionica brdskog biciklizma za djecu i početnike 17.listopada

MTB akademija – radionica brdskog biciklizma za djecu i početnike je sportsko-edukativni projekt BBK Up & Downa s ciljem edukacije i odgoja nove generacije brdskih biciklista. Polaznici MTB akademije uče o osnovama ponašanja na biciklističkim stazama i u prometu. Uče osnove brdskog biciklizma: kako stajati na bicikli, kako se ponašati, reagirati i voziti preko prepreka brdsko biciklističkih staza, vježbaju kontrolu bicikle, uče osnove popravljanja i namještanja bicikli, uče graditi biciklističke staze i zajedno s voditeljima projekta voze iste. Nakon završetka godišnje MTB akademije polaznici su spremni samostalno i odgovorno voziti biciklističke staze svih razina i težina te sudjelovati u natjecanjima. MTB akademija održava se jednom mjesečno, a sudjelovat mogu svi zainteresirani.

Prijave na:  Tel: 0955819151

Udruga Brdsko biciklistički klun Up & Down osnovana je u travnju ove godine s ciljem promocije i razvoja brdskog biciklizma u Hrvatskoj. Osnivači i članovi udruge dugogodišnji su biciklistički entuzijasti s poviješću ostvarivanja iznimno dobrih rezultata te ostvarivanja hrvatskih MTB naslova prvaka.

Želja članova za dodatnim razvojem i popularizacijom brdskog biciklizma u Hrvatskoj rezultirala je osnivanjem BBK Up & Down-a.

Udruga i klub bave se izgradnjom i održavanjem biciklističkih staza, sudjelovanjem u natjecanjima, organizacijom sportsko-rekreativnih događanja, edukacijom i pripremom vozača za natjecanja, potiče bavljenje sportom i zdrav način života, brine o očuvanju prirode i okoliša te zaštiti i sigurnosti svih vozača.

 

Misija: razvoj i popularizacija brdskog biciklizma u Istri i Hrvatskoj

Vizija: pozicioniranje Pule na europsku mapu atraktivnih biciklističkih destinacija

 

Aktivnosti kluba

–          Redovni treninzi i sastanci kluba

–          Čišćenje okoliša, izgradnja i održavanje biciklističkih staza

–          Organizacija i vođenje školice MTB-a

–          Organizacija sportsko-rekreativnih događanja

–          Organizacija edukacijskih putovanja i izleta

–          Organizacija škole servisiranja bicikli

–          Strateško planiranje svih projekata

–          Vođenje društvenih mreža i upravljanje OSJ

–          Snimanje promotivnih videa

–          Prikupljanje financijskih sredstava: donacije, javna sredstva i sponzorstva