Izvode se betonski radovi na sanaciji istočnog mola na Valkanama zbog čega se privremeno za vozila zatvara prometnica na Lungomare

U sklopu projekta sanacije istočnog mola na kupalištu Valkane izvodit će se betonski radovi na predmetnoj građevini a zbog smještanja strojeva, mehanizacije i opreme na prometnoj površini u Ulici Lungomare, danas, 13. listopada 2020. godine, u vremenu od 11 do 17 sati će u dijelu dvosmjerna prometnica u Ulici Lungomare biti zatvorena za cestovni promet. Prilikom izvođenja radova izvođač je dužan osigurati nesmetani pristup kolima hitne pomoći, vatrogascima i policiji u svakom trenutku odvijanja radova. Ovom prilikom mole se vozači za strpljenje i razumijevanje.

Posjetimo, u projekt sanacije istočnog mola na Valkamana Grad Pula krenuo je kako bi se kupačima osigurali bolji i kvalitetniji uvjeti odmora i relaksacije na jednom od najposjećenijih gradskih kupališta.  

Radove, koje izvodi društvo Murgons d.o.o. iz Pule  započeli su u drugoj polovici rujna te je do sada izvršeno štemanje temelja i obloge mola. Danas se izvodi nova obloga mola, a potom slijedi izrada nove ploče i na koncu izrada stepenica.

Investicija u vrijednosti od 287.375,00 kuna s uključenim PDV-om, u ovisnosti o vremenskim prilikama, planira se završiti do kraja studenog 2020. godine.

Navedimo također, da je izvođenje radova sanacije istočnog mola bilo planirano još u proljeća kako bi kupači prije početka ove sezone kupanja imali uređen mol, no na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih virusom COVID- 19 u datom periodu iz opravdanih razloga nije bilo moguće započeti s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati da se izvedu do početka ljetne sezone.

Kao što je uvodno navedeno kupalište Valkane predstavlja jednu od posjećenijih ljetnih lokacija Puležana stoga se vodi računa da se kontinuirano uređuje i nadopunjuje sadržajima. U prethodnom razdoblju je, primjerice, osposobljen lift za ulazak osoba s invaliditetom u more, uređena centralna zona kupališta, odnosno sanirana betonska ploča i odvod centralne zone kod tuševa, uređen je kupališni objekt i sanitarni čvor, teren za odbojku na pijesku, uređena je interna vodovodna infrastruktura, uređena su sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, kupalište je obogaćeno sa stolovima, klupama i drugo što je sve utjecalo na dodatno podizanje kvalitete plažnog prostora za sve posjetitelje kupališta i slično.

Grad Pula kontinuirano ulaže i u ostale plaže i kupališta od kojih se može posebno istaknuti Hidrobaza, Stoja, Valsaline (Mornar), Gortanova uvala…

Sve navedeno samo potvrđuje da ulaganja u pulske plaže i kupališta predstavljaju značajne aktivnosti Grada Pule koje imaju za cilj povećanje atraktivnosti i kvalitetu boravka za sve korisnike takvih lokacija. Osvrćući se na iznose ulaganja u plaže i kupališta u posljednjih pet godina, dolazi se do iznosa koji premašuje 20 milijuna kuna. Bitno je istaknuti da će se sukladno potrebama i mogućnostima, aktivnosti uređenja i obogaćivanja gradskih plaža i kupališta novim sadržajima aktivno nastaviti i kroz naredna razdoblja.