Vodnjan -DODJELA NAGRADA VII. EX TEMPORE ZA DJECU

Uspješno je završen još jedan Ex tempore slikarstva za djecu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta „Vodnjan-Dignano“ u sklopu Dječjeg tjedna. Manifestacija se ove godine održala po sedmi puta, na temu kažuna i suhozida. U izradi crteža je sudjelovalo oko 400 djece predškolskih i školskih ustanova s Vodnjanštine: D.V. „Petar Pan“ Vodnjan, D.V. „Zvončica“, OŠ Vodnjan, OŠ „G. Martinuzzi“ – područna škola Galižana te OŠ Fažana – područni odjel Peroj. 

Danas je u Zajednici Talijana Vodnjan održana dodjela nagrada, te je ravnatelj Učilišta, Sandro Manzin, zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Grada Vodnjana, Dirianom Delcaro Hrelja, otvorio izložbu, koja će se u Galeriji „Loggia“ ZT-a moći posjetiti do 21.10.2020., u jutarnjim satima od 10 do 12, te u večernjim satima od 18 do 20, osim vikenda. Radovi djece s područja Galižane bit će izloženi u lokalnoj Zajednici Talijana „A. Capolicchio“, dok će se radovi djece iz Peroja moći razgledati u prostorima Društva crnogorskih Perojaca „Peroj 1657“.

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca predškolske dobi:

  1. nagrada – Oskar Drdanoski – D.V. „Petar Pan“ – skupina Coniglietti
  2. nagrada – Dino Stokić – D.V. „Petar Pan“ – područni odjel Galižana, skupina Delfini
  3. nagrada – Lucija Ivančić – D.V. „Petar Pan“ – područni odjel Peroj, skupina Lavići

 

Posebna pohvala – Borna Kovačević – D.V. „Petar Pan“ – skupina Ribice

 

Dobitnici nagrada u kategoriji Djeca školske dobi:

 

  1. nagrada – Alija Hodžić – OŠ „G. Martinuzzi“ – područna škola Galižana/Hrvatsko odjeljenje, razred II.
  2. nagrada – Diego Babić Tinajero – OŠ Vodnjan/Talijansko odjeljenje, razred I.
  3. nagrada – Noel Popović– OŠ Fažana – područni odjel Peroj, razred III.

 

Ravnatelj se na dodjeli zahvalio svim predškolskim i školskim ustanovama koje djeluju na području Grada Vodnjana, ravnateljima, odgajateljicama i učiteljicama, a posebno djeci, koja su „tijekom dječjeg tjedna svojom aktivnošću i veseljem razvedrili ulice, uličice i trgove Vodnjana, Galižane i Peroja“. Posebno hvala i Gradu Vodnjanu, Nacionalnom parku Brijuni, Glavani Parku iz Barbana te Općini Svetvinčenat koji su ustupili izletničke ulaznice za nagrađene. Čestitkama se pridružila zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja. Dobitnicima je ravnatelj podijelio diplome, te prigodne darove, a svakoj skupini i razredu su također podijeljeni prigodni darovi, na veliko veselje prisutnih. Najbolje je radove ove godine odabrao žiri u sastavu Morena Smoljan Makragić, Elena Vitasović i Igor Fabris.