Manifestacija „Srcem na moru“ u nedjelju 18.10. u Medulinu

U nedjelju 18. listopada na medulinskoj rivi kod malina održati će se manifestacija zdravlja „Srcem na moru“ u sklopu projekta „Čuvajmo srce“ koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta koji je financiran u stopostotnom iznosu iznosi 493.152,79 kn. Projektom se potiče stjecanje zdravih životnih navika, prevencija pojave bolesti srca te stvaranje potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život.

 

Manifestacija započinje u 10:00 sati edukativnim seminarima koje će održati specijalist kardiologije Specijalne bolnice Medico, prvi seminar je na temu „Srce bez stresa“ nakon kojeg slijedi u 10:30 „Aktivno srce“ te u 11:00 sati „Prehrana za srce“.

 

Nakon edukativnih seminara u 11:30 sati slijedi javnozdravstvena akcija mjerenja indeksa tjelesne težine, razine šećera u krvi i krvnog tlaka kao i besplatno savjetovanje s liječnikom kardiologom.

 

12:00 sati započinje kreativna radionica pripreme zdravih jela „Kuhaj sa srcem“ koju će provoditi ugostiteljski obrt „Kampanjola u kužini“ i profesionalni kuhar Petar Stojković. Pripremljena jela moći će degustirati svi posjetitelji.

 

U 14:30 sati na programu su atletske utrke za djecu, po kategorijama od vrtićanaca do srednjoškolaca koje će se održati na rivi, nakon kojih slijedi nordijsko hodanje za odrasle.

 

Popodnevni dio programa započinje u 16:00 sati edukativnim seminarima „Srce bez stresa“, „Aktivno srce“ i „Prehrana za srce“.

 

Nakon čega u 17:30 sati slijedi proglašenje pobjednika atletskih utrka i podjela nagrada za najuspješnije.

 

Tijekom cijelog dana biti će izložena izložba radova „Ne na hladan beton“ na kojem će se moći razgledati radovi koje su izraditi sudionici na manifestacijama „Srce, zdravlje i vi“ u Medulinu i Vrhovinama.

 

U popodnevnom djelu programa, pridružiti će nam se korisnici i volonteri Udruge cerebralne paralize Istarske županije. Tom će prigodom na svojem štandu prikupljati donacije prodajom radova i suvenira koje su kroz proteklo vrijeme vrijedni i kreativni korisnici Udruge izradili uz svoje voditelje, a održati svojevrsnu malu modnu reviju. Svojim će sudjelovanjem u programu u Medulinu članovi Udruge obilježiti i dva za njih posebno značajna datuma, a to su Svjetski dan cerebralne paralize (koji se obilježava 6. listopada) i 15 godina djelovanja Udruge.

 

Općina Medulin rad UCPIŽ-a redovito podržava kroz sufinanciranje programa i projekata Udruge putem Programa javnih potreba, a u ovoj prilici suradnju i podršku Udruzi iskazati će prikupljanjem donacija upravo za nastavak njihovog djelovanja. Posjetitelji će tako, tijekom popodnevnog dijela programa manifestacije Srcem na moru, moći kupiti umjetničke slike koje su u sklopu ovogodišnjeg likovnog Ex tempore-a izradili članovi udruge MedulinArt, ili pak neku od knjiga i publikacija u izdanju same Općine Medulin.

 

Program završava nastupom dua Irene & Mauro Giorgi Acoustic koji započinje u 18:15 sati.