Večeras u Medulinu predavanje o ranom otkrivanju raka dojke i radionica o samopregledu dojki u organizaciji pulskog kluba GEA

U organizaciji pulskog kluba GEA, danas će se, s početkom u 18 sati u Multimedijalnom centru Općine Medulin održati predavanje o ranom otkrivanju raka dojke.

Uz predavanje koje će održati dr. Mario Božac, specijalist onkologije i radiologije, održati će se i radionica o samopregledu dojki, pod vodstvom patronažne sestre Suzane Forlani.

Bit će to prilika da se posjetitelji detaljnije upoznaju s važnosti ranog otkrivanja raka dojke, dijagnostičkim metodama, rizičnim čimbenicima. Što učiniti kada opipate kvržicu ili primijetite promjene na dojci? Kada trebam početi s mamografskim pregledima? Štete li oni mojem zdravlju?  Mogu li utjecati na pojavu raka dojke? Kako se rak liječi? Na ova i druga pitanja moći ćete dobiti odgovore te će predstavnice kluba GEA ukratko predstaviti aktivnosti i programe podrške koje udruga pruža ženama oboljelim od malignih bolesti.

Članice GEA-e pripremiti će mali donatorski kutak u prostoru medulinskog 3mc-a, sa majicama akcije „NE ću ben – hodi zajno!“ te rukotvorinama, suvenirima i promotivnim materijalima.

Predavanje se održava u sklopu „mjeseca borbe protiv raka dojke“, kada se javnost upozorava  na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevencije te bolesti, pravovremenog liječenja te skrbi za oboljele, a za sve je zainteresirane besplatno, zahvaljujući financijskoj podršci Općine Medulin.

GEA, Klub žena liječenih od karcinoma dojke

i

Općina Medulin