18. HAND MADE FEST

UKRATKO O FESTIVALU :

 

HAND MADE FEST – Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna osmišljen je s ciljem očuvanja i promicanja jedinstvenih vrijednosti ručnih izrada, proizvoda i usluga neprocjenjive vrijednosti. Hand made fest prvi je festival takve vrste u zemlji koji je prepoznat i priznat od izlagača i posjetitelja svih dobnih i interesnih skupina ljudi.

Održani festivali, na kojima se svake godine okupilo preko 200 izlagača, koji su na «licu mjesta» prezentirali i finalizirali svoje proizvode i usluge, dokazali su koliko je snažna potreba za promicanjem kreativnog stvaralaštva, kulture i tradicije svih regija u Hrvatskoj. Izlagačima je osim promocije zadatak izrađivati ili finalizirati izradu svojih proizvoda ili usluga na « licu mjesta », što je i specifičnost našeg festivala. Na festivalu se do sada predstavilo jako puno različitih izlagača iz cijele zemlje, a neki dolaze i danas sa istom željom i entuzijazmom. Kroz tri dana održavanja, festivalom se prošeta mnoštvo zainteresiranih posjetitelja koji ne znaju gdje bi prvo gledali od šarenila interesantnih štandova koji plijene pogled.

 

18. HAND MADE FEST

 

 

Kao i cijela godina, čudna i nepredvidiva….tako i naš festival.

No unatoč svemu, a poštujući sve uvjete i preporuke stožera, festival se ove godine održava dva dana u  Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Svečano otvorenje ove godine je virtualno, no nimalo manje vrijedno i zanimljivo.

Uz pozdravne govore organizatora, predstavnika Županije, Grada i Turističke zajednice, predstavlja se i virtualna modna revija nakita koju na poseban način dočaravaju naše novinarke noseći unikatan nakit napravljen baš za njih, ali za humanitarnu svrhu, jer se sav prihod daruje Udruzi Gea. Drugačije, posebno, prilagođeno situaciji, ali kreativno i unikatno.

 

Hand made fest ove godine je u dvije sale uz izlagače koji dolaze ponajviše iz Istre i drugih gradova koji nisu kritični prema broju oboljelih, a sve po naputcima stožera.

 

Prekrasan doživljaj koji uveseljava i kojega vole mnogi posjetitelji, Puštanje lampiona u Areni, ove se godine neće održati zbog nemogućnosti epidemioloških mjera.

 

Možemo reći da se nadaleko čuje za ovaj vrijedan, maštovit i prekrasan festival, koji se radi i organizira dušom, a to naši izlagači, partneri, posjetitelji i mediji osjete.

 

Dva dana praznika za oči i dušu, u najljepšem gradu i sa najupornijim i najvrjednijim kreativcima…. Neka nam festival bude Božić prije Božića, a pokloni unikatni i posebni.

 

Pozivamo svih da posjete vrijedne izlagače, poštuju sve mjere i preporuke i čuvajući sebe, čuvaju i druge !