Upriličen tradicionalan prijem za jubilarne darivatelje krvi

U povodu Dana darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila je danas, 22. listopada 2020. godine u Zajednici Talijana Circolo jubilarne darivatelje krvi.

Prijemu su nazočile ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula dr. Lorena Lazarić Stefanović i voditeljica zdravstvenih programa pri Gradskom društvu Crvenog križa Pula Helena Vidović.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić zahvalila se svim darivateljima krvi, liječnicama i djelatnicima Crvenog križa koji godinama rade na ovom plemenitom činu. „Niste svjesni što svojim darivanjem krvi činite. To je velika stvar, jednostavno u hitnim situacijama kada je ljudski život u pitanju, ne postoji zamjena za krv. Hvala vam svima za  „rijeku“ krvi koju zajednički dajete“ rekla je Vekić.

„Ovo je događaj do kojeg posebno držim i izuzetna mi je čast biti s vama. Zahvaljujem Crvenom križu koji je unatoč COVIDU 19 uspio organizirati da se okupimo te da i ove godine dodijelimo zahvalnice i prigodne poklone. Ovime šaljemo poruku i poziv drugima da se odluče darivati krv, da učine nešto plemenito za sebe i svoje bližnje što nam je kao zdravim pojedincima i dužnost da doprinesemo zajednici“ rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci te je pozvala i poslodavce, koji se žele promovirati kao društveno odgovorni, da potaknu i nagrade svoje djelatnike darivatelje krvi.

„I ja sam darivateljica krvi i često to s ponosom ističem. U ovo krizno vrijeme koristim priliku da pozovem svih na solidarnost i zajedništvo kroz humanu gestu darivanja krvi. Želim svima puno zdravlja i „dobre krvi “ poručila je Puh Belci.

Dr. Lorena Lazarić Stefanović je uz zahvale davateljima istaknula slijedeće: „Meni kao liječniku, u mojem srcu imate posebno mjesto i važno mi je da danas budem s vama. U ovoj kriznoj situaciji borbe s koronom, između vas i pandemije možemo povući paralelu. Protiv pandemije borimo se poštovanjem i brigom o sebi i drugima, a vi to radite već niz godina i od svih vas možemo naučiti da ljubav i briga o bližnjemu pomaže u svim planovima života“, rekla je Lazarić Stefanović.

Zatim su darivateljima  uručene prigodne zahvalnice u znak priznanja za nesebično davanje i doprinos potrebitima.

Inače, Dan darivatelja krvi obilježava se 25. listopada svake godine u spomen na prvo organizirano prikupljanje krvi širom Hrvatske 25. listopada 1953.

Jubilarni darivatelji krvi i krvne plazme za 2020. godinu:

50 darivanja krvi: Bedalov Jure, Bubić Dorijano, Burić Mauro, Cetina Zlatko, Drageljević Mirko, Juričić Mile, Kalister Alen, Maksić Davor, Miškić Milorad, Petrović Milomir, Rogošić Ognjen, Sabo Ivan, Sučić Tomislav, Zarić Milisav, Zukanović Jasmin, Zule Tomislav

75 darivanja krvi: Kršulj Alen, Moravac Zoran

100 darivanja krvi: Bašlin Zlatko, Kontošić Igor, Novljaković Esnaf, Savić Robert, Tadić Bosiljko

125 darivanja krvi: Šabić Kemal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ova elektronička poruka je povjerljiva i može sadržavati povlaštene informacije. Ako niste naznačeni primatelj, niste ovlašteni čitati, štampati, pohraniti, obrađivati ili priopćavati ovu poruku. Ako ste ovu poruku primili greškom, molimo Vas da o tome odmah obavijestite pošiljatelja i izbrišete ovu poruku, njene privitke i kopije. Grad Pula-Pola ne preuzima nikakvu odgovornost s obzirom na bilo koju moguću netočnost bilo kojeg podatka koji je sadržan u ovoj poruci. Stajališta izražena u ovoj poruci ne odražavaju nužno službena stajališta Grada Pula-Pola. Hvala!
  Molimo da ne ispisujete ovaj e-mail ukoliko zaista nije potrebno.

This e-mail is confidential and may also contain privileged information. If you are not the intended recipient, you are not authorised to read, print, save, process or disclose this message. If you have received this message by mistake, please inform the sender immediately and delete this e-mail, its attachments and any copies. City of Pula-Pola does not take any responsibility with regards to any possible inaccuracy of any data contained in this e-mail. The opinions expressed in this e-mail do not necessarily reflect the official positions of the City of Pula-Pola. Thank you!

  Please, don’t print this e-mail unless you really need to.

 

 

 
4 privitka