16. Dani mladog maslinovog ulja – se neće održati 2020.godine

Bit će ovo prva godina da se međunarodna i tradicionalna manifestacija kojoj su hrlili brojni ljubitelji istarskog zelenog zlata, vrhunskih maslinovih ulja, ipak, unatoč željama te već započetim organizacijskim aktivnostima, neće održati ove 2020. godine. Organizator, Grad Vodnjan-Dignano, sa svojim suorganizatorima donio je tešku odluku koja je utemeljena na novoj situaciji koja je vrlo neizvjesna, a uglavnom usmjerena prema smanjenju broja posjetitelja, odnosno okupljanja ljudi.

Kako je zdravlje stanovnika i posjetitelja Vodnjanštine, a tako i Istre te šire regije, na prvom mjestu i najvažniji motiv ove odluke, definitivno objavljujemo da se „16. Dani mladog maslinovog ulja – XVI Giornate dell’olio d’oliva novello“ neće održati“.

Uz sve naputke, preporuke i propisane mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite kao i Stožera civilne zaštite Istarske županije, konačna je odluka Grada Vodnjana-Dignano da se ovogodišnja manifestacija neće održati zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane epidemijom bolesti COVID 19. 

Svakako nastavljamo u pozitivnom duhu razvijati programe i ideje za realizaciju manifestacije već za sljedeću godinu. Ono što smijemo je pozvati ljubitelje mladog maslinovog ulja da se uz najavu proizvođačima individualno upute u Vodnjan te da kušaju i odaberu mlada maslinova ulja kao i druge poljoprivredne proizvode od lokalnih proizvođača te nastave uživati u blagodatima vrhunskih maslinovih ulja i delicija Vodnjanštine. 

Grad Vodnjan-Dignano će i dalje nastaviti podržavati poljoprivrednike i proizvođače koji donose na naše stolove proizvode vrhunske kvalitete te iznimnih nutritivnih vrijednosti koje su nužne i u ovim nastojanjima da na zavidnoj razini zadržimo zdravlje naših sugrađana.

Ovim se putem zahvaljujemo svim dosadašnjim izlagačima, suorganizatorima, pokroviteljima, sponzorima, medijima te svim posjetiteljima koji su zajedno s nama svih ovih godina razvijali međunarodnu manifestaciju „Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello“ i tako postigli njezin uspjeh i prepoznatljivost.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i vidimo se na Danima mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello u Vodnjanu 2021. godine!