Dom mladih u Vodnjanu, subota u 19.30 u znaku fima “Tuga i slava” Pedra Almodóvara

U sklopu Art kina „Cineast“, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta “Vodnjan-Dignano” sutra će, s početkom u 19.30 sati, u Domu mladih u Vodnjanu biti prikazano još jedno izvrsno filmsko ostvarenje. Radi se o drami „Tuga i slava“ redatelja Pedra Almodóvara.

Pored nagrade za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu (Antonio Banderas), film je dobio četiri nominacije za Europsku filmsku nagradu, uključujući one za najbolji film i režiju. Film „Tuga i slava“ donosi nam priču o ponovnim susretima iskusnog Salvadora Malla, filmskog redatelja koji fizički propada. Neki od njih događaju se licem u lice, drugi se odvijaju u njegovom sjećanju: njegovo djetinjstvo 60-ih kada je s roditeljima emigrirao u selo u Valenciji u potrazi za boljim životom, njegovoj prvoj žudnji, prvoj pravoj ljubavi u Madridu tijekom 80-ih, boli koja je uslijedila nakon prekida te ljubavi dok je ona još uvijek bila na vrhuncu, njegovom pisanju kao jedinoj terapiji da zaboravi nezaboravljivo, njegovom ranom otkrivanju kinematografije i praznini, beskonačnoj praznini koja je odgovorna za njegovu nesposobnost daljnjeg bavljenja filmom. Film „Pain and Glory“ priča nam priču o kreaciji, o tome koliko ju je teško odvojiti od vlastitog života i o strasti koja toj kreaciji daje razum i nadu. U prisjećanju na vlastitu prošlost, Salvador osjeća snažnu potrebu za istom, a u toj potrebi možda se krije i njegov spas. Uloge: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Leonardo Sbaraglia.

Podsjetimo i to da je ulaz za sve posjetitelje besplatan, a broj gledatelja je ograničen u skladu s uputama Stožera civilne zaštite.