INK NAJAVLJUJE PROGRAM ZA SLJEDEĆI TJEDAN

U srijedu, 10.11.u 20 sati

prvi naslov iz programa ZAJC U INK

ČIPKA, plesna predstava

AUTORICA: Tena Novak Vincek

KOREOGRAFKINJA: Maša Kolar

PLESAČI: Emanuel Amuchástegui,  Marta Kanazir,  Ksenija Krutova,  Laura Orlić,  Tilman Patzak ,  Morgan Perez,  Daniele Romeo,  Tea Rušin,  Carlos Huerta Pardo,  Maria Matarranz de las Heras,  Nicola Prato,  Svebor Zgurić

 

U potrazi za hrvatskim kulturnim nasljeđem koreografkinja Maša Kolar inspiraciju za predstavu traži u nacionalnoj povijesnoj tradiciji i folkloru – od tradicionalnih obrta izrada čipke u Hrvatskoj, povijesnih spisa o njoj, života čipkarica, paške nošnje do folklorne glazbe. Istovremeno postavlja pitanja: koliko je to danas nasljeđe bitno i kako ono može pronaći suživot sa suvremenim društvom?

Inspirirana čipkom, Maša Kolar u njenoj strukturi i ritmu pronalazi bogat izvor stvaranja koreografske strukture te oblikovanje njenih glavnih elemenata poput prostornih puteva, plesnog vokabulara i ritma, kao i razvoja odnosa među izvođačima. Kroz temu čipke ispituje se odnos suvremenosti i tradicije te oživljava njihov suživot.

Trajanje: 60 minuta

 

 

 

 

 

 

U srijedu, 11. studenog u 20 sati

MISTERO BUFFO                            

                                                                                                             

AUTOR: Dario Fo

IGRA: Valter Roša

 

MISTERO BUFFO, zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969.g. no i danas je vrlo aktualna. Tekst je preveden na istarsku čakavicu, no, prema uzoru na original, ova naša čakavica je “zbaštardana”, “remixirana” koja u sebi ima elemente raznih istarskih govora.

Trajanje: 70 minuta

 

 

U petak, 13. i u subotu 14. studenog u 20 sati                   

SLIPARIJA                                          

AUTOR: Milan Rakovac

REDATELJ: Matija Debeljuh

IGRA: Rosanna Bubola

 

…. Izravna i vjerna adaptacija romana Sliparija Milana Rakovca doslovno je nemoguća, pa nit vodilju ekranizacije valja tražiti u hvatanju specifične magične pozadine koju Rakovac kreira istražujući legendu o Bilfu. Magičnu i mračnu atmosferu predloška, u prvom planu ističu se refleksije njegove svijesti u potrazi za vlastitim identitetom. S obzirom da je pozadina nastanka mitova i legendi upravo potreba za pronalaskom odgovora na pitanje o vlastitoj prirodi i porijeklu, glavni lik pruža specifičan pogled na tu istarsku legendu….                                                                                                                                                    Matija DEBELJUH

Trajanje: 60 minuta