Privremena regulacija prometa za vrijeme radova rekonstrukcije Premanturske ceste

Kao što je bilo najavljeno, za vrijeme izvođenja radova rekonstrukcije Premanturske ceste uključujući i izgradnju rotora na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem za sav promet zatvorit će se Premanturska cesta od raskrižja sa Valebečkim putem do Wolffove ulice uz osigurane obilazne pravce i to od 17. studenog 2020. godine, do kada će  izvođač radova – društvo Cesta d.o.o. Pula izvršit će sve potrebne pripreme gradilišta.
Privremena regulacija prometa bit će uspostavljena sukladno prometnom elaboratu i to na način da će se obilazak gradilišta osigurati:
–        za Premanturu i povratno prema gradu – Cestom Prekomorskih brigada i Medulinskom cestom

–        za Vintijan i povratno prema gradu –  preko Pješčane uvale i jednosmjernim ulicama prije ulaska u Pješčanu uvalu  te Cestom Prekomorskih brigada

–        za Valdebek i povratno prema gradu – Mihovilovićevom ulicom i Valdebečkim putem

–        za Kavrerski put i povratno prema gradu – Cestom Prekomorskih brigada i Ulicom Dolnika


Isto tako od 17. studenog Pulapromet će preusmjeriti linije 27a i 28d koje će voziti sljedećim trasama:
–        linija 27a – prometovat će kroz Vinkuran do kružnog toka u Banjolama, vratiti se u Vinkuran i potom kroz Pješčanu uvalu prometovati do Centra Grada Pule. Autobus neće prometovati prema Vintijanu i Dolinki zbog nemogućnosti okretanja vozila.

–        linija 28d – u smjeru Premanture koristit će Medulinsku cestu  te se prometnicom prema ŽCGO Kaštjun vratiti na Premantursku cestu i potom nastaviti uobičajenom trasom, a u smjeru Pule vozit će kroz Vinkuran i Pješčanu uvalu te Rizzijevom ulicom do Centra Grada Pule

Predmetna regulacija planirana je do 30. prosinca 2020. godine, a u ovisnosti je o dinamici izvođenja radova.

Razvojem prometne infrastrukture teži se dodatno podići razinu sigurnosti i prometne protočnosti za sve sudionike u prometu te se unaprijed mole građani za strpljenju i razumijevanju za vrijeme odvijanja istih radova.


Podsjetimo, uvodno navedeni radovi predstavljaju prvu fazu realizacije cjelovitog projekta za koji je provedena zajednička nabava s društvom Vodovod Pula d.o.o. ukupne vrijednosti 10,2 milijuna kuna. U sklopu zajedničke nabave, osim navedene rekonstrukcije Premanturske i izgradnje rotora,  projekt, između ostalog, obuhvaća i izgradnju dijela  Valdebečkog puta te vodovodne mreže u zoni zahvata, a rok izvođenja svih planiranih radova je 150 dana.

Naime, s izvođačem radova pulskim društvom Cesta d.o.o. zaključen je Okvirni sporazum o izvođenju radova, koja realizacija će biti u fazama.

Prva faza obuhvaćaju izgradnju dijela Premanturske ceste do Wolffove ulice u dužini od oko 196 metara, uključujući i izgradnju rotora na raskrižju sa Valdebečkim i Kavrerskim putem, izgradnju Kavrerskog puta u dužini od oko 36 metara te dijela Valdebečkog puta u dužini od oko 56 metara. Osim izgradnje prometnih površina u sklopu radova po prvoj fazi izgradit će se i obostrani nogostupi, oborinska odvodnja, javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura (EKI). Nadalje izvesti će se potporni zidovi na dijelu Premanturske između raskrižja Prematurska/Valdebečki put i Premanturska/Wolffova te izmještanje i zaštita elektroenergetske mreže  na dijelu Premanturske između raskrižja Prematurska/Valdebečki put i Premanturska/Wolffova.

Nakon što se izvedu radovi po prvoj fazi, temeljem Okvirnog sporazuma i ugovora o izvođenju, nastavit će se s ostalim planiranim radovima koji se odnose na rekonstrukciju dijela Valdebečkog puta do Ulice Jasne Crnobori, rekonstrukciju Premanturske do Alverdea, odnosno sve planirane dionice zajedno sa radovima na vodovodnoj mreži, sukladno kojim radovima će se uspostavljati odgovarajuće privremene regulacije prometa.

Projektant je društvo Via ing d.o.o. Pula, a nadzor će vršiti Učka konzalting d.o.o. Pula.