IDA: Poziv na besplatnu on line radionicu na ‘UMJETNA INTELIGENCIJA’

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta ‘Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva – UP SMART‘, poziva na on line radionicu na temu ‘Umjetna inteligencija – AI‘ koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u srijedu, 2. prosinca 2020. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

Umjetna inteligencija je svuda oko nas. Pratimo ju na Google mapama, Instagram objavama,  donosi nam glazbene i kupovne preporuke, sluša nas i odgovara nam uz virtualne pomoćnike, filtrira nam neželjenu poštu. No svjedoci smo isto tako da je danas umjetna inteligencije – AI skoro pa ‘buzzword’ riječ u industriji, a kroz mnoge medijske naslove prenosi se sve češće samo senzacionalistički ‘Kako će nam umjetna inteligencija – AI ukrasti poslove’.

Iako se doima da je umjetna inteligencija neki sveznajući Borg koji samo čeka da nas eliminira jer smo neefikasni, umjetna inteligencija i prateće tehnologije na kojima se temelji, a to su strojno i duboko učenje, trenutno razvijaju svoju ‘pamet’ na podacima koje im upravo mi dajemo. AI sustavi uče na osnovu podataka koje su pripremili ljudi. Odgovornost je stoga upravo na čovjeku koji upravlja strojem. 

Sadržaj radionice ‘Umjetna inteligencija’:

💭 pregled razvoja umjetne inteligencije i pojašnjenje tehnologije
💭 primjeri upotrebe umjetne inteligencije u svakodnevnom životu 
💭 primjeri proizvoda ili usluga iz raznih industrija (Hrvatska i svijet) koje koriste tehnologiju umjetne inteligencije 

Cilj radionice je omogućiti poduzetnicima da bolje razumiju što je to umjetna inteligencija – AI te se lakše prilagode novim trendovima a sve to kako bi bili konkurenti i relevantni u godinama koje slijede.

💭 Radionicu će voditi Hajdi Ćenan koja je svoje 17 godišnje iskustvo skupljala kroz različite industrije. Bila je izvršna direktorica marketinga i Direktorica turističkog izdavaštva u EPH te izvršna direktorica najnagrađivanije digitalne marketinške/tehnološke/inovacijske agencije u Hrvatskoj, DRAP. Trenutno je suosnivačica i CEO svojeg najnovijeg pothvata, AI startupa airt koji omogućava bankama da jednostavno i brzo primijene i koriste stvarnu moć umjetne inteligencije na svojim podacima. Također je i jedna od suosnivačica udruge PWN Zagreb koja promiče jednakost i rodnu ravnotežu u leadershipu, kao i potpredsjednica CroAI, odnosno Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, a prema časopisu Lider, jedna je od 100 najvažnijih hrvatskih STEM poduzetnika.  

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima.

Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na poveznici.

 

Za dodatne informacije molimo kontaktirati:

Jelena Nikolić, voditeljica projekta UP SMART

+385 52 381 900

jelena.nikolic@ida.hr