Međunarodni dan osoba s invaliditetom-Udruga cerebralne paralize Pula

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca odlukom UN-a 1992. godine.
 
Udruga cerebralne paralize ovaj dan obilježit će promocijom (u privitku) kalendara za bolju 2021. godinu koji je nastao na radionicama koje smo kontinuirano provodili 7 mjeseci unatoč okolnostima.
 
Iako je sputanost tijela često razlog oskudnog društvenog života osoba pogođenih invaliditetom u “normalnim” razdobljima, pandemija je najviše pogodila upravo osobe s invaliditetom.
 
Likovne, glazbene i literarne radionice 2 x tjedno bile su polaznicima  točke koje donose radost druženja, a radost sjaji iz svakog lista kalendara kojeg su napravili uz stručno vodstvo Martine Vojnić Ivančević i Roberte Stevanović.  One su na kraju odabrale radove i napravile kolaž slika, dosjetki, sreće i stihova.
 
Volonterima poručujemo da bez njih ne bi bilo ni radionica ni radosti ni kalendara te im čestitamo 5. prosinca – njihov Dan. Pozivamo ih da dođu po svoj primjerak kalendara na Solidarnu ekološku tržnicu  1. prosinca  od 16 do 18 sati ili u Dnevni boravak DC Rojc 3. prosinca 17-20 sati.
 
Zahvaljujemo Gradu Pula i Općini Medulin što su financijski omogućili održavanje radionica i tiskanje kalendara te svim ljudima dobre volje koji nam pružaju podršku i raduju se s nama.