“KinoVizija” – novi mrežni program Kina Valli

Novi zimski mrežni program Kina Valli, pod nazivom KinoVizija, donosi prijedlog niza aktivnosti s ciljem interakcije između ljubitelja kino sadržaja i samog organizatora. Izuzev samih aktivnosti, osobit naglasak stavljen je na prepoznatljiv edukacijski program FUŠ – Film u školi, koji na ovaj način dobiva svoju virtualnu inačicu i za učenike i za profesore.

Za najmlađe, svake će se večeri preporučiti jedan animirani film. Crtići za laku noć ležeran je program preporučljivog karaktera čiji se naslovi kreću u širokom rasponu tema dok će nešto starijim kino posjetiteljima na raspolaganju biti avatar kinooperatera Kina Valli, Roberta Zubana, koji će jednom tjedno preporučiti seriju ili film (Robi preporučuje).

Bez dobnog ograničenja, na raspolaganju je virtualna radionica Stop animacije. Svatko tko izradi vlastiti film u tehnici stop animacije, ima priliku svoj uradak postaviti na mrežnoj i društvenoj stranici Kina, odnosno, kad epidemiološke prilike dopuste, i na platnu Kina Valli. Za osobe koje se vole izražavati pisanim putem, otvorena je rubrika Moj prvi odlazak u kino koja donosi prva iskustva gledanja filma na kino platnu.

Ljubitelji filmova moći će svoje znanje potvrditi i dokazati na – KinoKvizu.  Najbolja tri tima biti će nagrađena s gratis ulaznicama.

Učionica program Film u Školi, uz uključivanje navedenih programa, donosi dodatne edukacijske materijale priručnika Filmska izražajna sredstva, kojima se najmlađi educiraju o osnovnom filmskom vokabularu i natječaj Izradi svoj filmski plakat čija će se izložba, ovisno o odazivu, održati u foajeu Kina Valli.

Foto: Matija Šćulac