Nominacijom za najbolju radijsku postaju u Hrvatskoj Radio Istra ulazi u 30. godinu postojanja

Radio Istra nominirana je za prestižnu nagradu Zlatni Studio u kategoriji najbolje radijske postaje!
Studio, najčitaniji, najugledniji i najveći televizijski tjednik Jutarnjeg lista, četvrtu godinu zaredom dodjeljuje Zlatni Studio – svoju nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Pod motom „Najbolji biraju najbolje” nagradu najstarijega televizijskog tjednika, čiji je prvi broj tiskan još 3. travnja 1964. godine, dodjeljuju čitatelji Jutarnjeg lista, a za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od prosinca 2019. do prosinca 2020.
Žiri, sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih
profesionalaca, nominirao je pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 19 kategorija držeći se pri svome odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike. Konkurencija je u svim kategorijama bila vrlo jaka, a stručni žiri Jutarnjeg lista odabrao je najbolje od najboljih za proteklu godinu. Među pet najboljih u kategoriji najboljih hrvatskih radijskih postaja našla se i Radio Istra.
“Nominacija nas je ugodno iznenadila. Biti dio ovoga velikog nacionalnog medijskog spektakla važno je priznanje ne samo našim djelatnicima već prije svega i našim slušateljima i brojnim poslovnim partnerima. Radio Istra već je 15 godina najslušanija radijska postaja u Istri i ova je nominacija sjajan uvod u godinu u kojoj će Radio Istra obilježiti 30 godina postojanja”, izjavio je direktor Radio Istre Zvjezdan Jurcola.
“Zahvalni smo ekipi Zlatnog Studija na nominaciji. Drago nam je da su naš rad i velika ljubav koju ulažemo u svaki segment poslovanja naše radijske postaje prepoznati i na nacionalnoj razini. Zahvaljujemo svima koji su već glasali za nas i pozivamo doista sve naše slušatelje, prijatelje i poslovne partnere da se uključe u glasanje. Glas za Radio Istru glas je za cijelu Istru, za sve naše vrijedne ljude i za sve one vrijednosti koje u Istri njegujemo, pa tako i putem našeg etera.
Konkurencija je jaka, ali vjerujemo da će brojni naši slušatelji u Istri, na Kvarneru, ali i diljem zemlje pa i svijeta, koji nas slušaju putem interneta, pokazati da vole i navijaju za svoje”, izjavila je glavna urednica Melita Gržić Pincin.
Radio Istra već je godinama prvi izbor slušatelja u Istri. U rujnu 2021. godine obilježit će 30 godina postojanja. Signal odašilje putem sedam odašiljača (Učka 96,9 MHz, Pula 98,0 MHz, Poreč 98,5 MHz, Umag 107, 3 MHz, Rabac 92,1 MHz, Rovinj 88,0 i Buje 97,9 MHz).
Program je prepoznatljiv po brojnim autorskim emisijama informativnoga,
edukativnoga i zabavnoga karaktera, javljanjima s terena, nagradnim igrama i raznovrsnom glazbom, a realizira ga dugogodišnja iskusna ekipa pojačana mladim voditeljskim snagama. Emisije s poznatim znanstvenikom Koradom Korlevićem ili one u kojima slušatelje zabavlja simpatična Marija Pomija samo su dio bogatog opusa emisija ove radijske postaje koja je nositelj koncesije za Istarsku županiju.
Trenutno Radio Istra zapošljava 17 djelatnika i 9 suradnika. Najslušanija radijska postaja u Istri ponosi se suradnjom s brojnim istarskim institucijama i udrugama civilnoga društva te je poželjan poslovni partner brojnih lokalnih obrtnika i poduzetnika, nacionalnih, ali i velikih međunarodnih tvrtki. I u ovoj je izazovnoj
2020. godini Radio Istra ostvarila brojna uspješna partnerstva i bila na usluzi zajednici u kojoj radi i djeluje.
Glas za Radio Istru u izboru za radijsku postaju godine može se ostaviti na
sljedećem linku https://www.jutarnji.hr/zlatni-studio/radio-postaja, ali i
ispunjavanjem kupona objavljenih u prilogu Studio koji izlazi petkom u Jutarnjem listu. Kuponi se šalju na adresu: Zlatni Studio, p.p. 210, 10 000 Zagreb. Treba naglasiti kako su jednako važni glasovi koji stignu online kao i oni koji stignu s kupona izrezanih u tjedniku Studio. Naime, prema pravilniku, 50 % glasova nosi web, a drugih 50 % poslani kuponi. Glasovi se skupljaju tijekom dva biračka kruga nakon kojih slijedi veliko finale.
Dodjela nagrada održat će se 20. veljače 2021. u televizijskom spektaklu Zlatnog studija, u izravnom prijenosu na prvom programu HRT-a.