Općina Bale od jučer je i službeno postala „Općina prijatelj djece“

Radi se o prestižnoj tituli, odnosno projektu Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske koji time zapravo daje do znanja da djeca u tim sredinama imaju bolje uvjete za rast i razvoj.

Općina Bale je time postala treća općina u Istri, nakon Kanfanara i Vižinade, koja je ušla u tu veliku sretnu obitelj od 70-ak hrvatskih općina i gradova. Titulu u Istri još imaju Pula, Rovinj, Labin i Buzet.

Na proglašenju u Zagrebu koje se održalo na drukčiji način od uobičajenog, uz poštivanje protuepidemijskih mjera, nazočio je načelnik Bala Edi Pastrovicchio.

Veliko hvala na iznimnom trudu i radu članovima Koordinacijskog odbora koji su vodili ovu akciju zadnje dvije godine. Naime, Općina Bale je u relativno kratkom roku ispunila sve preduvjete i dobila status Općine prijatelj djece. Ova nam prestižna titula predstavlja veliku obavezu i odgovornost da nastavimo kao i do sada a i još više ulagati u našu djecu uvažavajući pritom njihova razmišljanja i ideje te poštivajući njihova prava koja su zajamčena Konvencijom UN-a o pravima djeteta- izjavio je Općinski načelnik Edi Pastrovicchio, napomenuvši da će uskoro biti postavljena i prepoznatljiva ploča na ulazu u Općinu koja ukazuje da se radi o mjestu koje sustavno ulaže u odrastanje djece.

Spomenimo i to da je Općina Bale jučer dobila i pohvalu za NAJAKCIJU, i to za čak dvije: Prvu dječja biciklijada i Uređenje dječjih igrališta i edukacija o odvajanju otpada a uz Općinu Bale status prijatelja djece dobile su i Općina Strahoninec i Grad Novska.