svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju – Grad Vodnjan-Dignano

Danas je u prostorijama Grada Vodnjana-Dignano održano svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjan-Dignano te učenika i studenata koji su stekli uvjete za stipendiranje u školskoj/akademskoj godini 2020./2021. Isto je održano sukladno svim epidemiološkim preporukama koje su trenutno na snazi zbog epidemije bolesti COVID-19.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su gradonačelnik Klaudio Vitasović, zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opću upravu Nensi Giachin Marsetič.

Gradonačelnik je iskoristio priliku čestitati svima na dosadašnjim rezultatima i zalaganju, te im poželio sve najbolje u budućem školovanju.

Za školsku/akademsku 2020./2021. godinu odobreno je 9 novih stipendija, 6 studentskih i 3 učeničkih stipendija. Grad Vodnjan-Dignano trenutno isplaćuje sveukupno 46 stipendista, što studentskih što učeničkih stipendija.

Stipendije se odobravaju do kraja školovanja (učeničkog ili studentskog, ovisno o vrsti Ugovora) uz obvezu redovnog dostavljanja potvrde o upisu u narednu školsku/akademsku godinu do 31. listopada tekuće godine.

Korisnici stipendije imaju pravo na isplatu iste za vrijeme trajanja obrazovnog programa, a to podrazumijeva za ukupno deset mjeseci, od rujna do lipnja.

Studentske stipendije iznose 800,00 kuna, a za one stipendiste čiji je prosjek ocjena 4,5 ili više u protekloj godini, stipendija iznosi 1.000,00 kuna. Učeničke stipendije iznose 600,00 kuna.

 

 

 

 

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Vodnjana za akademsku godinu 2020./2021. jesu:

 

Cerlon Gaia-Giorgia

Lončarević Andrea

Komić Sugita

Milohanović Filip

Blekić Sandi

Samardžija Tea

 

Učenici koji su stekli pravo na učeničke stipendije u školskoj godini 2020./2021. jesu:

Vinčić Alen

Jakominić Daniela

Mujić Melisa