Pustolovni turizam priprema se za nadolazeću turističku sezonu

Promocija putem online kanala i sigurnosni aspekt nužni su kako bi se sljedeće sezone turistima koji iskazuju sve veći interes za outdoor aktivnostima ponudio kvalitetan turistički proizvod. Zaključak je to sa sastanka Sekcije zajednice pustolovnog turizma HGK – Županijske komore Pula koji je vodila Katarina Dobrić Dabić, predsjednica Sekcije.

 

S obzirom na situaciju s Covid-19, članovi Sekcije usuglasili su se da primarni načini promocije za 2021. godinu budu online kanali, odnosno web-stranice i društvene mreže. Pritom je pravovremena priprema sadržaja te objava ključna u cilju pripreme za nadolazeću sezonu.

 

Također, iskazan je interes za budućim aktivnostima oko zajedničkih nastupa, tiskanih promomaterijala, oglašavanja u tiskanim i online medijima, kampanjama i slično, koje će se realizirati ovisno o stanju na turističkom tržištu.

 

Martin Čotar, uime Istarske razvojne turističke agencije (IRTA) predstavio je mogućnost promocije putem web-stranica koje administrira IRTA kao što su www.istria-outdoor.com tj. www.istria-kayaking.com kao i putem službenog Facebook profila Istra outdoor.

 

Članovi Sekcije ističu kako se zahtjevi potrošača i gostiju neprestano mijenjaju i povećavaju, a zdravstvena sigurnost gostiju i visoki higijenski standardi nametnuli su se kao apsolutni prioritet ove sezone. Kako bi se gostima dodatno povećao osjećaj sigurnosti, bitno je u ponudu implementirati taj sigurnosni aspekt.

 

Podsjećamo, turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma jesu aktivnosti na kopnu, vodi i zraku, koje se odvijaju na otvorenom ili neuređenom prirodnom okruženju ili u posebno uređenim i opremljenim mjestima koje zbog svojih specifičnosti predstavljaju rizik od ozljeda i njihovih posljedica za korisnike. Planinarenje, kanuing, biciklizam, kajak po moru, zipline, samo su neke od 17 aktivnosti koje je nacionalna Zajednica pustolovnog turizma HGK definirala turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma.