Grad Pula u ovoj akademskoj godini dodjeljuje 168 stipendija

Grad Pula u akademskoj 2020./2021. godini dodijelit će stipendije za 168 studenata koji su zadovoljili uvjete temeljem Pravilnika o dodjeli stipendija i imaju najmanje 20 bodova. Unatoč financijski neizvjesnoj i pandemijom opterećenoj godini Grad Pula će ovoj akademskoj godini stipendirati 46 studenata više nego u 2020. godini.

 

Izazovna je ovo godina za sve nas, a vjerujem i za vas studente. Koliko god moderna tehnologija i online predavanja imali svoje brojne prednosti, studentski život je nezamjenjiva faza odrastanja budućih akademskih građana ovog grada. Nadam se da će se u novoj 2021. godini život što prije vratiti u „staro normalno“ i da ćete svoje studentske dane provoditi neopterećeni koronavirusom. Uvijek me veseli vidjeti koliko Pula ima kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi i od srca čestitam svima koji su zaslužili gradsku stipendiju. Ove godine dodijelili smo čak 46 stipendija više nego u 2020. godini i vjerujem da ćemo studentima i njihovim roditeljima na ovaj način pomoći za vrijeme studiranja. Svjedoci smo da se studentski standard i općenito uvjeti studiranja u Puli konstantno podižu, a izgradnja novih kapaciteta za smještaj bit će jedan velik korak naprijed. Svima želim puno uspjeha u nastavku studija“, poručio je gradonačelnik Miletić.

Kriteriji za dodjelu stipendije u akademskoj 2020./2021. godini bili su redovan studij, prebivalište u Puli, prosjek ocjena, a studenti koji su položili sve predmete iz prethodne godine bodovani su s dodatna 3 boda. Za izbor deficitarnog zanimanja pripala su dodatna 3 boda, za volontiranje 2 boda, a bodovala su se i postignuća za uspjehe na natjecanjima državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.

 

Ovogodišnje stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno, a bit će isplaćene od siječnja do rujna 2021. godine.

Svečano potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija zbog epidemioloških mjera kojih se moramo pridržavati zbog epidemije COVID 19. ove godine nismo u mogućnosti održati. Studentima će na email adresu biti dostavljen ugovor koji će morati potpisati i vratiti emailom.