Edukativno-zabavni serijal online predavanja povijesnih i putopisnih tema

Udruga Mutila – Medulin 2021. godinu započinje s projektom Eduzaab. Ovaj projekt, pod pokroviteljstvom Općine Medulin je edukativno-zabavnog karaktera, namijenjen svima, a uključuje seriju od 7 zanimljivih predavanja koja će vam dočarati povijesni presjek, događaje i podjele koji su obilježili naš Istarski poluotok u mediteranskome imaginariju, s Istrom povezane, a udaljene krajeve.  

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a u dogovoru s Općinom Medulin, primorani smo odmaknuti se od dvorana i debatu preseliti u virtualni prostor. Predavanja će održati mag.hist. Ian Tataj i mag.hist. David Orlović. Sva predavanja moći će se pratiti putem programa Bigbluebutton.  Prvo predavanja održat će se dana 8. siječnja s početkom u 18 sati.

Sve dodatne informacije o predavanjima možete pronaći na Facebook profilu Udruge Mutila – Medulin.

 O predavačima:

David Orlović, mag. hist., rođen je 1987. godine u Puli. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Trenutno radi kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi dr. Mate Demarina Medulin i Osnovnoj školi Monte Zaro Pula. Redovito objavljuje priloge u domaćim časopisima, uglavnom o temama iz međuratne povijesti Istre te sudjeluje na znanstvenim skupovima. Koautor je knjiga “Dani u Wagni” i “Turizam medulinske rivijere”. Sudjeluje u projektu interpretacije srednjovjekovne glazbe u sastavu Trobadorz.

Ian Tataj, mag hist., rođen 1990. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autor je sci-fi romana “Chronology of the Future: A Short History of Man in Space” i raznih povijesnih radova. Suradnik mnogih udruga i javnih ustanova. Glavno polje interesa mu je stara i srednjevjekovna povijest.