Grad Vodnjan – Dignano kao odgovor na krizu COVID -19 usvojio paket mjera dodatne pomoći vodnjanskim gospodarskim subjektima

Grad Vodnjan – Dignano kao odgovor na krizu uzrokovanu koronavirusom COVID -19 usvojio je paket mjera dodatne pomoći vodnjanskim gospodarskim subjektima koji su obuhvaćeni Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u smislu obustave poslovanja, a sa ciljem povećanja likvidnosti gospodarskih subjekata.

U tom je smislu na nedavnoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vodnjan – Dignano usvojen paket mjera a jedna od njih je odgoda plaćanja komunalne naknade za prosinac 2020. godine i siječanj 2021. godine te oslobođenje plaćanja mjesečnog iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada, za mjesec prosinac 2020. godine odnosno do kraja trajanja mjera. Ista se odnosi na sve gospodarske subjekte obuhvaćene zabranom poslovanja u Odluci o nužnim protuepidemijskim  mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Također, paket mjera predviđa i smanjenje mjesečnih iznosa zakupnine za 30% za poslovne prostore u vlasništvu Grada za mjesec prosinac 2020. godine i siječanj 2021. godine, i to za one poduzetnike koji su bili obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja navedenih u Odluci Županijskog stožera civilne zaštite.

Odluku o mjerama pomoći gospodarstvu Grada Vodnjan-Dignano tijekom trajanja epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 objavljenja je na internet stranicama Grada: www.vodnjan.hr , u Službenim novinama Grada Vodnjan-Dignano br. 21/20.