U MEDULINU STARTAO 7. NOGOMETNI TURNIR „ARENACUP 2021“

CRNOBORI: PRED NAMA JE JOŠ ZAHTJEVNIJA TURISTIČKA GODINA

Na Medulin Rivieri trenutno je 420 gostiju. Utakmice se igraju bez gledatelja uz strogo propisane epidemiološke mjere. 

Na nogometnim terenima sportskog centra Arena Hospitality Groupe u Medulinu u nedjelju je započeo 7. nogometni turnir “ArenaCup 2021”, koji će trajati sve do 16. siječnja.

Gotovo do posljednjeg trenutka bilo je neizvjesno hoće li se ova tradicionalni turnir održati, ali u dogovoru s našim regionalnim Stožerom civilne zaštite odlučeno je da se turnir održi uz striktno poštivanje svih epidemioloških mjera. Turnir je organiziran u smanjenom obimu tako da se na njemu nadmeću samo četiri momčadi, a utakmice se igraju bez gledatelja. Možemo reći da smo ovim turnirom započeli ovogodišnju turističku sezonu. U ovom trenutku na Medulin Rivieri boravi 420 gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na lani. Dio ih je u privatnom smještaju, dio u hotelima, a dio u kampu. U hotelu „Belvedere“ na pripremama su još dva kluba, a prošloga tjedna održan je godišnji seminar  licenciranih sudaca HNL-a, bilo ih je sto. Kod nas u Medulinu na pripremama je i naša poznata olimpijska pobjednica Sandra Perković sa svojim trenerom. Možemo stoga reći da smo zadovoljni ovogodišnjim početkom s obzirom na situaciju, kazao je direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori. Naglasio je kako će turistička godina koja je pred nama biti još zahtjevnija nego lanjska, jer u Europi kao i diljem svijeta počelo je cijepljenje protiv COVID-a, što u turističku arenu vraća sve naše stare konkurente i borba za turiste bit će velika.

Mi smo autodestinacija i naša su emitivna tržišta Austrija, Njemačka, Slovenija, Italija, Češka, Poljska i Mađarska, pa vjerujem da ćemo budemo li se pridržavali svih mjera i ove sezone imati goste. No, moramo još jednom podsjetiti, da je sigurnost najvažnija u turizmu. Prema Thompsonovim istraživanjima koja se provode cijeli niz godina osobna sigurnost na turističkoj destinaciji, odnosno u Hrvatskoj, bila je 2010. na petom, 2013. na četvrtom, 2017. godine na trećem mjestu, a očekuje se da će osobna sigurnost na temelju koje će gosti birati mjesto za svoj odmor biti na prvom ili drugom mjestu.  Zato će i ove sezone, turisti putovati u sigurne destinacije, kazao je Crnobori.

Ovogodišnji ArenaCup, čiji je organizator Turistička zajednica općine Medulin, dok je hotel Arena Hospitality Group-e Park Plaza Belvedere u Medulinu domaćin smještaja svih ekipa turnira, bit će organiziran tako da će svaki klub odigrati tri utakmice. Na turniru se nadmeću NK ISTRA 1961 PULA, NK LOKOMOTIVA ZAGREB, HNK ŠIBENIK i NK MEĐIMURJE ČAKOVEC, kazao je Andrea Petrić, rukovoditelj sporta Arena Hospitality Group-e. Tradicionalno turnir se održava tijekom pripremnog ciklusa momčadi za predstojeći proljetni dio sezone, te će pored utakmica iz službenog programa turnira momčadi odrađivati i niz pripremnih treninga.

Pored klubova na turniru, Medulin je za nogometne pripreme odabralo još nekoliko drugih hrvatskih prvoligaša. Svi sudionici turnira će biti smješteni u sportskom hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu, u kojem je također implementiran niz epidemioloških mjera na temelju preporuka relevantnih nacionalnih i međunarodnih zdravstvenih organizacija, te Stožera civilne zaštite Istarske županije.

HNS-ov koordinator za natjecanja Neven Šprajcer kazao je kako unatoč smanjenom broju momčadi turnir odličan i kvalitetan, jer na njemu igraju tri prvoligaša i jedan klub iz druge nogometne lige.

U Medulinu najavljuju održavanje još jednog tradicionalnog nogometnog druženja. Radi se o Medulin Cupu koji će biti održan od 28. siječnja do 7. veljače.