Donirane mobilne kućice i kontejneri za potresom ugrožene obitelji

Prošle subote 9. siječnja, Općina Medulin donirala je tri grijane mobilne kućice, opremljene kompletnim namještajem, krevetom, kuhinjom i sanitarnim čvorom. Dvije mobilne kućice donirane su ugroženoj četrnaestočlanoj obitelji iz sela Maje, a jedna mobilna kućica obitelji u selu Pecki, sve u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Donaciji su se  pridružile i tvrtka Albanež d.o.o. s jednim kontejnerom koji je uz pomoć donacija mještana opremljen s dva kreveta, grijalicom, potrebnim plahtama i dekama kako bi se u njega mogla smjestiti obitelj iz sela Pecki, te tvrtka Cesta d.o.o. s jednim opremljenim kontejnerom koji će se donirati obitelji u selu Graberje.

Sve su mobilne kućice i kontejneri dostavljeni najugroženijim obiteljima u suradnji s Caritasom Porečke i Pulske biskupije i to nakon što je, sredinom prošlog tjedna,  Načelnik Općine Medulin s predstavnicima mjesnih odbora, dostavio  prikupljene donacije mještana općine Medulin u selo  Pecki. Tamo ih je dočekao predsjednik MO Pecki, gospodin Zlatko Abramović uz kojeg su obišli najpotrebitije obitelji,  uručili  im donacije prehrane, higijenskih potrepština, odjeće, grijalica, rešoa i dr. te utvrdili da je mještanima najpotrebniji krov nad  glavom, osobito zbog pogoršanja vremenskih prilika.

U samo dva dana kućice i kontejneri su kupljeni, opremljeni, te uz pomoć tvrtke Banko transporti d.o.o., dopremljeni  i postavljeni u  dvorišta ugroženih obitelji.

U posljednjim tjednima u općini Medulin prikupljene su značajne donacije prehrane, higijenskih potrepština i odjeće,  koje su u više navrata odvezene u skladište Crvenog križa u Puli, za potrebite na potresom pogođenom području.

Donacije se i dalje mogu donositi na portu Općine Medulin, te se i dalje mogu uplaćivati novčana sredstva na poseban račun Općine za pomoć potresom pogođenim područjima.