Brončani Tomislav Letinić i članovi Boksačkog kluba Arena na prijemu kod zamjenika gradonačelnika

U Komunalnoj palači u Puli održan je prijem za predstavnike Boksačkog kluba Arena i njihovog boksača Tomislava Letinića koji je krajem prošle godine na EUBC (European Boxing Confederation) europskom prvenstvu za juniore u Sofiji osvojio brončanu medalju.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zaželio im je dobrodošlicu u svoje ime i u ime gradonačelnika Borisa Miletića. „Čestitam na sjajnim rezultatima i ovim primanjem vam želimo dati do znanja koliko smo ponosni na vaše sportske uspjehe, trud, zalaganje i na način kako predstavljate naš grad.  Pula je oduvijek prepoznata kao grad boksa kroz našu povijest. Veseli me  da imamo mlade snage koji postaju prvaci. Ovo neka vam bude dodatni poticaj i stvarno to cijenimo i ponosni smo na svaki vaš rezultat. Mi ćemo vas uvijek podržati i od srca vam želim puno uspjeha“, rekao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Prijemu su se odazvali trener Boksačkog kluba Arena Moris Tanković te članovi kluba  Leni Stupar, Dorijan Kojšor, Anthony Mirković, Lucas Mirković i Marko Ćerimi.

Tomislav Letinić u boksačkoj je reprezentaciji Hrvatske prisutan od kadetskih dana. Na prvenstvu Hrvatske u Koprivnici je  kao mlađi kadet 2016. godine osvojio srebrnu medalju, dok je na prvenstvima u Zadru 2017. i Zagrebu 2018. osvojio zlato, a kao junior na prvenstvu održanom u Zagrebu također je osvojio zlato.

Protekle je godine na europskom natjecanju u Bugarskoj osvojio izvanredno treće mjesto. Od 2019. Hrvatski olimpijski odbor uvrštava Tomislava Letinića u razvojni program Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trener kluba Arena Moris Tanković izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, ne samo Tomislava, već svih ostalih natjecatelja koji uzastopno postižu pohvalne rezultate. Zahvalio je Gradu koji im je dodjelio prostor u kojem će moći još kvalitetnije raditi u boljim uvjetima.

„Uređujemo prostor u kojem će biti izložene sve medalje i pehari koji podsjećaju na postignute rezultate te su svakodnevni poticaj za daljnji rad i napredak. Kao klub imamo puno planova koji su trenutno stali zbog pandemije, ali sudjelujemo na svim turnirima na kojima je moguće. Kako u sportu tako u životu, uvijek treba ići dalje i nema zaustavljanja“, rekao je trener Tanković koji je ujedno igračima poručio neka budu uporni u ostvarivanju svojih ciljeva u čemu će im klub, trener i zajednica i ubuduće biti podrška.

Inače, Boksački klub Arena osnovan je  2014. godine. U 2020. godini su u konkurenciji četrdesetak klubova osvojili 2. mjesto u Hrvatskoj boksačkoj ligi.