MUŽEVI I ŽENE WOODYA ALLENA U INK 21. I 22. SIJEWČNJA 2021. U 20.00 SATI

U  četvrtak, 21. i petak, 22. siječnja 2021. u 20 sati na rasporedu INK Gradskog kazališta Pula bit će repriza predstave MUŽEVI I ŽENE autora  Woodyja  ALLENA u režiji   Tonija CAFIERA.

IGRAJU: Valter ROŠA, Lara ŽIVOLIĆ, Luka MIHOVILOVIĆ, Mada PERŠIĆ, Gala NIKOLIĆ, Matino ANTUNOVIĆ      

“Život ne oponaša umjetnost, već loš televizijski program.”; to je samo jedna briljantna rečenica velikoga Woodyja, od mnogih koje možemo pronaći u ovoj kazališnoj preradbi jednog od njegovih najuspjelijih filmova. “Prije nego odemo na večeru želimo vam nešto reći: Jack i ja se rastajemo.”; ta je rečenica, pak, okidač i ona pokreće lavinu koja će dobro protresti naoko čvrste temelje bračnoga života glavnih likova. Muževi i žene urnebesno i nemilosrdno seciraju raskol bračnih odnosa, poteškoće i frustracije kao odraz našega vremena.

Mnogi se dobro sjećaju legendarnog Allenova filma, što će nekima biti poticaj da pogledaju predstavu, dok drugima baš to možda bude prepreka, jer ta pronicljiva i oštra analiza odnosa u braku povlači sa sobom rizik vlastita bolnog prepoznavanja: koliko se toga gura pod tepih, do kojeg se stupnja razvija sposobnost izbjegavanja samoće, kako seks lagano ali sigurno hlapi a da o tome nitko ne izusti ni riječi… Ukratko, to je tekst koji progovara o problemima bračnog para “u sridu”, o onome što nazivamo ljubav, koju nakon nekoga vremena, kad trpljenje i laž postaju svakodnevica, ni sami više ne znamo kako je nazivati…

Završimo replikom jednoga lika: “Nevjerojatno, ali ignorirati problem je učinkovito… I nemojte se smijati, jer mnogi od vas znaju vrlo dobro o čemu govorim.”

Toni Cafiero, redatelj