Edukativno-zabavni serijal online predavanja povijesnih i putopisnih tema

Udruga Mutila – Medulin u parterstvu s Udrugom Sakramenski i Udrugom Format nastavlja sa serijom online povijesno-putopisnih predavanja u sklopu projekta Eduzaab. Ovaj projekt, pod pokroviteljstvom Općine Medulin je edukativno-zabavnog karaktera, namijenjen svima, a uključuje seriju od 7 zanimljivih predavanja koja će slušatelju dočarati povijesni presjek, događaje i podjele koji su obilježili naš Istarski poluotok u mediteranskome imaginariju, s Istrom povezane, a udaljene krajeve. 

 

 

Online predavanja održat će se u petak, 22.1.2021. u 18 sati. Tema predavanja je “Istra u srazu velikih sila do osmanske ugroze”, predavanje će voditi Ian Tataj, mag.hist. U ovom predavanju, predavač će nas uputiti u tehnike, strategiju i opremu srednjovjekovnih vojski i mornarica, te nas upoznati sa ratovima velikih sila. Saznat ćemo na koji način se mala Istra našla u tim okolnostima, i što je to za naš poluotok značilo. Vidjet ćemo kako su se mijenjali odnosi moći na našem dijelu Sredozemlja, i iskusiti dolazak glavnog neprijatelja kršćanstva – Turaka.

 

 

Predavanje će se održavati preko alata BigBlueButton ulaskom na link https://demo.bigbluebutton.org/gl/edu-qgo-cim-pjv pet minuta prije početka predavanja. Potrebno je samo upisati ime i prezime pri ulasku, kliknuti na oznaku „Join“ i zatim isključiti opciju za vlastiti mikrofon. Sa predavačima možete komunicirati putem chat funkcije, za postavljanje pitanja, ili po njihovim uputama.

Program BigBlueButton podržava 60 minutni session, nakon kojeg je potrebno sačekati da host – predavač ponovno pokrene program, te se gosti mogu ponovno priključiti nakon nekoliko trenutaka. Nemojte se preplašiti da ste vi krivi, samo refreshajte stranicu, te ćete se moći ponovno pridružiti.

Predavanja traju oko sat vremena, uz mogućnost postavljanja pitanja na kraju.

 

Sve dodatne informacije o predavanjima možete pronaći na Facebook profilu Udruge Mutila – Medulin.