APEL ISTARSKIH KOŠARKAŠA ‘Pomognite nam jer ovo traje predugo i utječe na zdravlje djece’

Nakon odluke Vlade RH kojom se od ponedjeljka 15. veljače dopušta rad teretanama i fitness centrima, ali ne i sportskim klubovima u zatvorenom, Košarkaški savez Istarske županije uputio je apel načelniku Stožera Civilne zaštite Istarske županije, Dinu Kozlevcu u kojem traže pomoć. 

U dopisu kojeg potpisuje predsjednik Saveza, Igor Franković između ostalog stoji kako cijela ova situacija traje predugo i utječe na zdravlje djece.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

“Poštovani gospodine Kozlevac, obraćam Vam se ispred Košarkaškog saveza Istarske županije, ali vjerujem i drugih saveza dvoranskih sportova.

Prije svega zahvaljujemo Vam se na dosadašnjem angažmanu, no isto tako 

treba nam Vaša pomoć kako bi sportašice i sportaši što prije vratili na parkete jer, složit ćete se sa mnom, sve ovo predugo traje i djeca su bez sportskih aktivnosti već tri mjeseca što utječe ne samo na fizičko, već i mentalno zdravlje djece. 

Svjesni smo ozbiljnosti cijele ove situacije, no isto tako sportaši su oduvijek bili disciplinirani i pridržavali se svih propisanih mjera, što bismo i dalje činili. 

Obzirom na povoljniju epidemiološku sliku, povratak u školske klupe, ali i otvaranje teretana, ljubazno Vas molimo da uputite apel Nacionalnom stožeru o povratku sportaša u dvorane” stoji u dopisu kojeg potpisuje predsjednik Košarkaškog saveza Istarske županije, Igor Franković.

Foto: KK Stoja