Nicoletta Balija kandidatkinja IDS-a za načelnicu Općine Fažana – Fasana

Nicoletta Balija kandidatkinja je IDS-a za načelnicu Općine Fažana – Fasana, odlučili su na posljednjoj sjednici članice i članovi Predsjedništva fažanskog IDS-a. Ponosni su, kažu, što mogu kandidirati osobu, koja se svakako ističe po svom znanju, iskustvu i sposobnostima.

– Naša se općina razvija, no presporo! Fažana, Valbandon i Šurida imaju takav potencijal da se njihov razvoj može utrostručiti, i to ne samo u turizmu, istaknula je Nicoletta Balija dodajući da ima jasan plan kako bi se Općina Fažana – Fasana konačno okrenula pravom korištenju EU fondova i tim sredstvima financirati ključne infrastrukturne projekte koji su već godinama na čekanju.

Kandidatkinja IDS-a za načelnicu Općine Fažana – Fasana uvjerena je da „ima puno prostora za unaprjeđenje kulturnog i socijalnog programa općine, a rezultat će svakako biti bolji budu li u to uključeni i naši građani. Stoga, kao načelnica nastojat ću uključivati u rad općine sve one koji svojim idejama, prijedlozima i kritikama mogu i žele doprinijeti razvoju našeg kraja.“

Predsjednica IDS-a Fažane Dragana Koštomaj tom je prigodom istaknula da „Nicoletta može zaista puno učiniti za našu općinu, zahvaljujući svojim širokim vidicima i međunarodnom iskustvu.“ – Smatram da nemamo nikakve koristi od toga da se dijelimo na zelene, crvene ili plave, stoga me raduje činjenica da smo kandidirali otvorenu i pristupačnu osobu koja fokus stavlja na uključivost, transparentnost i odgovornost. S njom će naša općina napraviti ogroman iskorak u svim segmentima, kazala je Koštomaj. 

Podsjetimo, Nicoletta Balija rođena je Fažanka. Nakon srednjoškolskog obrazovanja živjela je godinama u Italiji gdje je diplomirala konferencijsko prevođenje, a potom završava i postdiplomski studij iz poslovnih komunikacija, oba pri Sveučilištu u Trstu. Nakon dužeg poslovnog iskustva u inozemstvu, vratila se u rodnu Fažanu za koju je snažno vezana. Iz Fažane uspješno je nastavila raditi u struci i obići svijet zahvaljujući poslovnoj mreži i angažmanima na kojima radi kao konferencijski prevoditelj.

Nicoletta je također i vrlo aktivna u svojoj zajednici: bila je članica Vijeća Zajednice Talijana Fažana, predstavnica fažanske Zajednice Talijana u Skupštini Talijanske unije, jedna je od osnivača profesionalnog udruženja Udruge STIP – Sudski tumači i prevoditelji Istarske i Primorsko-goranske županije gdje trenutno obnaša dužnost tajnice. Oduvijek se zalagala i aktivno je djelovala za dobrobit zajednice zbog čega je prije četiri godine odlučila aktivnije se posvetiti zajednici. U suradnji s kolegama te uz podršku mještana, istaknula se u radu općinskoga vijeća u aktualnom sastavu.

Pored svoje uže struke, aktivno se bavi i maslinarstvom. Udana je i majka je jedne djevojčice.