Miletić s gospodarstvenicima u Buzetu: Zajedno možemo napraviti još jedan iskorak i dati vjetar u leđa napretku Buzeštine

Kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić sinoć se u Buzetu susreo s brojnim gospodarstvenicima s područja Buzeštine, s kojima je razgovarao o mjerama za jačanje konkurentnosti istarskog gospodarstva, planu izlaska iz ove zdravstvene krize te o programima financijske i stručne podrške malim i srednjim gospodarstvenicima.

U podužem razgovoru, Miletić i buzetski gospodarstvenici razmijenili su mišljenja o važnosti poticanja deficitarnih strukovnih zanimanja, mjerama podrške gospodarstvu, a posebice se govorilo o mjerama zapošljavanja i stvaranja novih radnih mjesta, kao i o projektima, idejama i planovima buzetskih obrtnika i poduzetnika.

– Buzet oduvijek ima razvijeno i živahno gospodarstvo, a u posljednjim godinama mjesto je to stalnog rasta, napretka i novih ideja! Želim da u sljedeće četiri godine Buzet bude još uspješniji. Zajedno možemo napraviti još jedan iskorak i dati vjetar u leđa napretku Buzeštine, kazao je Miletić najavivši da  u njegovom planu željeznica postaje prioritet novog ciklusa razvoja prometa u Istri.

– Pokrećemo rekonstrukciju pruge Pula – Divača i povezivanje s europskom željezničkom mrežom te pokrećemo obnovu pruge Lupoglav-Štalije i oživljavanje pomorskog teretnog prometa u luci Bršica.

– Maksimalno ćemo razvijati i jačati ICT infrastrukturu u cijeloj Istri, koju vidimo kao regiju pametne infrastrukture i ultra brzog interneta. Brzi Internet postat će uskoro dostupan u svakom istarskom kućanstvu, a nastavljamo i s dovođenjem novih priključaka u ruralnim naseljima, zaključio je kandidat IDS-a za istarskog župana.