Ožujak u INK Pula

ZAJC U INK: KRALJ EDIP –  2. ožujka u 20 sati

MISTERO BUFFO –  6. ožujka u 20 sati

SAVRŠENI PARTNER –  8. ožujka u 20 sati

 

 

KRALJ EDIP iz programa Zajc u INK prvi je naslov INK Gradskog kazališta Pula u mjesecu ožujku. Na rasporedu je već  u utorak, 2. ožujka u 20 sati.

Produkcija je to Drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka.

 

AUTOR: Sofoklo-Delprato

REDATELJ: Luciano Delprato

IGRAJU: Edi Ćelić,  Dean Krivačić,  Mario Jovev,  Alex Đaković,  Nikola Nedić

„Kralj Edip“ je temeljno djelo kazališta europskog kulturnog kruga, Sofoklova najznačajnija drama koju je Aristotel koristio kao najbolji primjer za objašnjenje ideje tragične sudbine.
Svima omiljena predstava „Kralj Edip“ dobitnica je čak dviju nagrada publike! Duhovita igrano-lutkarska izvedba koja oduševljava kako one koji poznaju svu kompleksnost grčke tragedije tako i one koji se prvoga puta susreću sa Sofoklovim glasovitim djelom. Zadivljujuće lutkarske i glumačke vještine usklađenoga tima, brze izmjene, izražajnost, široki raspon emocija, tanka linija između smijeha i bola, komedije i tragedije. “Kralj Edip” iznenađuje i nadmašuje sva očekivanja gledateljica i gledatelja. Ako još niste, ovo je prava prilika zavoljeti kazalište!

Trajanje:  75 minuta

 

U subotu, 6. ožujka u 20 sati na rasporedu je repriza predstave MISTERO BUFFO.

AUTOR: Dario FO
IGRA: Valter ROŠA

MISTERO BUFFO, zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969.g. no i danas je vrlo aktualna. Tekst je preveden na istarsku čakavicu, no, prema uzoru na original, ova naša čakavica je “zbaštardana”, “remixirana” koja u sebi ima elemente raznih istarskih govora.Trajanje: 60 minuta

 

U ponedjeljak, 8. ožujka u 20 sati na rasporedu je predstava SAVRŠENI PARTNER iz produkcije Teatra Gavran, Zagreb.

AUTOR: Miro Gavran

REDATELJICA: Slađana Kilibarda

IGRAJU: Ana Vilenica, Sven Jakir,  Kristina Krepela 

Mlada poslovna žena Tina, nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom, javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršenog muškarca androida o kakvom sanja svaka žena. Kako izgleda odnos suvremene žene i “savršenog muškarca”, otkrijte u novoj komediji Mire Gavrana, najizvođenijega hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu. Sjajna glumačka ekipa i vrhunska režija – neobična predstava za kazališne sladokusce!

Trajanje: 105 minuta