Uvođenjem nove organizacije prometa u Rovinjskoj će se ulici povećati sigurnost svih sudionika u prometu

S ciljem postizanja veće sigurnosti u prometu, kako za vozila, tako i za pješake, kao i s ciljem povećanja broja parkirnih mjesta za građane koji gravitiraju ovom dijelu grada, Grad Pula uvodi još jednu novu regulaciju prometa i to na dijelu Rovinjske ulice, od raskrižja s Gajevom ulicom do raskrižja s Arsenalskom ulicom.

Nova regulacija prometa sastoji se u: izmjeni postojećeg dvosmjernog toka prometa jednosmjernim tokom prometa, obilježavanju mjesta za uzdužno parkiranje vozila, obilježavanju novih pješačkih prijelaza te uvođenju zone ograničenja brzine kretanja na 30 km/h.

Nova regulacija prometa, koju je zatražio i sam Mjesni odbor Monte Zaro, uvodi se po izrađenom prometnom elaboratu, na kojega je ishođena i odgovarajuća prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave Istarske.

U sklopu uvođenja nove organizacije prometa izvršit će se i rekonstrukcija dijela cestovnih rubnjaka, te će se na dijelovima povećati i širina same prometnice.

Trgovačko društvo Cesta d.o.o. će s izvođenjem građevinskih radova započeti u ponedjeljak 1. ožujka 2021. godine, a po završetku istih, koji su planirani za kraj tjedna, Pula parking d.o.o. će postaviti i obilježiti odgovarajuću prometnu signalizaciju sukladno spomenutom prometnom projektu.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa te se mole svi sudionici u prometu na dodatan oprez i poštivanje, kako privremene, tako i nove prometne signalizacije.