Čuvajmo gradsku imovinu

Ovih dana ponovno svjedočimo novim devastacijama. Razbijeno je staklo autobusne nadstrešnice nedaleko trgovačkog centra Max City na Stoji, oboren je i uništen koš za otpatke na južnom bulevaru, na Hidrobazi su razbijene i išarane svlačionice, išarane su i one na Valkanama, a nažalost nagrđene su i brojne druge lokacije u gradu.  Ovom prilikom zahvaljujemo građanima koji nam prijavljuju uništenja te ponovno upućujemo apel da se ne uništava gradska imovina.

Proračunska sredstva, u ovim kriznim vremenima, štede se gdje god je moguće i svakom se raspoloživom kunom treba gospodariti racionalno, na korist građana uz jasne prioritete koji se odnose primarno na zdravlje i dobrobit građana, očuvanje radnih mjesta te zadržavanje gospodarstva na nogama.

Svaki čin vandalizma, koji je posljednje vrijeme učestao, predstavlja financijski izdatak i samim time umanjuje mogućnosti ulaganja u druge bitne sadržaje.

Podsjetimo, nedavno je devastirana tek uređena nadstrešnica u Ulici Verudella kod skretanja za lučicu “Delfin“, a krajem 2020. godine zamijenjeno je više od 20 sigurnosnih stakala s držačima na nadstrešnicama javnog gradskog prijevoza na više lokacija na području grada Pule za što je utrošeno 31.150,00 kuna. Osim na nadstrešnicama, u posljednje vrijeme se posljedice vandalizma u većoj mjeri uočavaju  i na sportskim igralištima,  ormarićima za struju, podzemnim kontejnerima,  te kao što smo uvodno istaknuli i na raznoj urbanoj opremi i građevinama koje se grafitiraju.

Ovo nije prvi upućen apel kojim se želi osvijestiti pojedince da ne uništavaju gradsku imovinu jer osim potencijalne opasnosti koja posljedično nastaje, nagrđuje se grad te se, ponavljamo, stvaraju  nepotrebni troškovi, obzirom na sva raspoloživa sredstva koja se moraju i trebaju usmjeriti u, za građane, korisne svrhe.