TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE MEDULIN NAGRADILA IZNAJMLJIVAČE KOJI SU OSTVARILI NAJVEĆI BROJ NOĆENJA LANI

Već cijeli niz godina Turistička zajednica općine Medulin krajem godine bira najbolje iznajmljivače svih mjesta, prema broju noćenja. Krajem godine obično se održavalo i druženje s iznajmljivačima, ali je ove godine druženje odgođeno zbog epidemiološke situacije i održano je tek jučer, 3. ožujka 2021. godine, i to pod strogim epidemiološkim mjerama.  Nagrade iznajmljivačima  ili točnije plakete, skulptura  Šanpjera, zaštitnog znaka medulinske  Turističke zajednice i iznos od 1.500 kuna uručeni su im ispred prostora TZ-a u Medulinu, a izostao je klasični domjenak.

Dean Rade, najbolji je iznajmljivač u Medulinu s ostvarenih 2.199 noćenja, Ante Govorko iz Banjola ostvario je 1.085 noćenja. Najbolji premanturski iznajmljivač je Davor Timarac koji bilježi  u prošloj godini 1.637 noćenja, a Aleksandra Kotnik Ćus s 1.377 noćenja najbolja je u Pješčanoj Uvali. Claudio Zuccon iz Pomera s 719 noćenja, također se našao u prestižnom društvu, kao i Mirela Klimić iz Vinkurana s ostvarenih 826 noćenja, Nizama Curanović iz Valbonaše s 1.659 noćenja i Bojan Mlatac iz Vintjana s ostvarenih 389 noćenja.

Pohvale svim iznajmljivačima u općini Medulin, a sveukupno ih je 2.027 iznio je pozdravljajući nazočne direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori.

Crnobori je naglasio kako su svi iznajmljivači bitni, te je rekao kako je i dodjela priznanja najboljim iznajmljivačima dokaz da je prošlogodišnja sezona ipak bila dobra.

Upravo prošlogodišnju su sezonu na svojim leđima ponijeli  privatni iznajmljivači koji su prvi po broju ostvarenih noćenja u općini, kazao je Crnobori, naglasivši kako je općina Medulin i lani bila treća po broju ostvarenih noćenja u Hrvatskoj iza Vira i Rovinja.

Na području Turističke zajednice općine Medulin u 2020. godini ostvareno 1.461.875, noćenja, što je 53 posto u odnosu na 2019. godinu. Crnobori očekuje da će ovogodišnja sezona biti još izazovnija od lanjske, a TZ će pratiti sva emitivna tržišta i prilagođavat će se svim zahtjevima.

Sezona će zavisiti, kaže Crnobori, i od toga koliko ćemo biti procijepljeni. Po njegovoj ocjeni treba pratiti i sva ostala konkurentna tržišta. Pohvalio je suradnju s regionalnom i nacionalnom turističkom zajednicom, na marketinškim i drugim aktivnostima.

Nazočne iznajmljivače pozdravio je i predsjednik Turističke zajednice, načelnik općine Medulin Goran Buić, kazavši kako privatni smještaj  ima udio od 43 posto  u ukupnim smještajnim kapacitetima  općine Medulin, i  najveći je i najznačajniji  pojedinačni oblik smještaja u općini.

Buić je pozvao sve iznajmljivače da se sa svojim prijedlozima i sugestijama jave općini, a inače je optimist i vjeruje da će ovogodišnja turistička sezona premašiti prošlogodišnju.

Evo što kažu i kakva su očekivanja nagrađenih iznajmljivača.

 Dean Rade:  Za mene je ovo priznanje velika čast i poticaj za daljnji rad. Prošla je godina bila posebna zbog epidemioloških mjera koje se bile na snazi, a mi smo se prilagođavali uvjetima.

Claudio Zuccon: Prošla godina je bila teška i zahtjevna, dešavala su nam se otkazivanja, prebacivanja na ovu godinu… Mislim da će i ova sezona biti dosta zahtjevna. Lani do 15. lipnja nismo mogli raditi, ali smo na kraju bili zadovoljni. Već imamo puno rezervacija, prve goste imamo najavljene već zadnji tjedan u ožujku, ali ne  vjerujem da će moći doći. Pretpostavljam da će granice biti zatvorene do 1. svibnja, ali se nadam da će kasnije biti otvorene. 

Ante Govorko: Prošla sezona je stvarno bila izazovna. Imali smo velika očekivanja prije lockdowna, a poslije smo se prilagođavali kroz last minute ponude i na kraju smo ostvarili dobar rezultat. Za sad su najave za ovogodišnju sezonu dobre. Komuniciramo s našim starim gostima i zadovoljni smo.

Nizama Curanović: Po četvrti put sam dobila nagradu, ali stvarno se puno trudim i ulažem. Mnogi ne znaju da zarađeni novac treba podijeliti na tri dijela – za ulaganje, tekuće troškove, a jedan dio ostaje vama. Gosti cijene i traže, ulaganje. Na osami sam imam bazene, puno nam se gostiju vraća. Nadam se po upitima i pregledima stranice da bi godina mogla biti dobra, treba biti strpljiv. Lani sam malo spuštala cijene, ali glavna je kvaliteta. Treba gostu dati nešto zbog čega bi se on vratio.

Eduard Klimić : Najave za ovogodišnju sezonu su dobre i zadovoljni smo. Gosti nam se redovito vraćaju. Uglavnom ugošćujemo Nijemce koji traže mir i tišinu.