Nova regulacija prometa i povećana sigurnost pješaka u Pješčanoj Uvali

U dijelu I. i IX. ogranka u Pješčanoj Uvali postavljeni su stupići na pločnike kako bi se onemogućilo nepropisno parkiranje, te povećala sigurnost pješaka, osobito djece. Postavljanje stupića u I. ogranku nastaviti će se nakon sanacije nogostupa.

 

Načelnik Općine Medulin Goran Buić istaknuo je da se preregulacijom prometa, odnosno uvođenjem jednosmjernog prometa postigla povećana protočnost prometa vozilima te su onemogućeni prometni čepovi do kojih je dolazilo zbog nepropisno parkiranih vozila.

 

Premještanjem rampe prema pješačkoj zoni, omogućiti će se uređivanje dodatnih trinaest parkirnih mjesta na najfrekventnijem dijelu obale, a u sklopu istih rezervirati će se i mjesta za osobe slabije pokretljivosti.

 

  1. ogranak će dobiti novi asfaltni pokrov s novom horizontalnom signalizacijom, pa će prometovanje istim svakako biti ugodnije.

 

U postavljanje stupića za sada je uloženo cca 15.000,00 kn, ali veće investicije s ograniziranijim sustavom parkiranja tek slijede i biti će okončane do turističke sezone.