Objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu stambenih kredita zdravstvenim radnicima „ISTRAMEDIC 2021“

Istarska županija je danas objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu stambenih kredita „ISTRAMEDIC 2021“, po Programu kreditiranja „ISTRAMEDIC 2020“.

Cilj ovog Javnog poziva je osiguravanje povoljnijih uvjeta stambenog kreditiranja za zdravstvene radnike zaposlene u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Istarska županija i sve one koji to žele postati sa svrhom osiguravanja uvjeta za kontinuirano pružanje i unapređenje sveobuhvatne zdravstvene zaštite građana Istarske županije.

Kreditna linija „ISTRAMEDIC“ započela je s implementacijom još 2019. godine kao odgovor na sve veću potrebu za zdravstvenim kadrom u Općoj bolnici Pula, Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskim domovima zdravlja.

Ove godine se kreditna linija „ISTRAMEDIC“ nastavlja s novim javnim pozivom za dostavu zahtjeva za stambene kredite pod nazivom „Istramedic 2021“. Ugovori o suradnji, potpisani su s pet poslovnih banaka, Privrednom bankom Zagreb d.d., Istarskom kreditnom bankom Umag d.d., OTP bankom d.d., Zagrebačkom bankom d.d. i Erste & Steiermarkische bank d.d. te su osigurane vrlo povoljne kamatne stope koje se kreću od 2,00 do 2,85 %. Kako bi se naglasak stavio na deficitarne kadrove koji su trenutno najpotrebniji našim institucijama, Istarska županija odlučila je ugovorene kamatne stope dodatno subvencionirati s 1,5 % što znači da se one, za deficitarne kadrove, kreću od 0,5 % do 1,35 % uz uvjet da se subvencija daje na maksimalni rok od 7 godina i do iznosa od 750.000,00 kuna. Tražitelji mogu uzimati i duže kredite i na veće iznose, ali razliku snose sami po redovnim uvjetima ove linije.

Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Istarske županije, pod rubrikom „Natječaji“, a bit će otvoren do iskorištenja sredstava. Svi zainteresirani mogu se obratiti navedenim Bankama radi ugovaranja stambenih kredita, a informacije mogu dobiti i u Upravnom odjelu za gospodarstvo Istarske županije.