Načelnik Općine Medulin Goran Buić s članovima mjesnog odbora Prematura obišao radove u Premanturi

Općina Medulin ulaže znatna sredstva u povećanje sigurnosti u prometu 

 

Vodeći računa o povećanju  sigurnosti svih učesnika u prometu, a osobito  naših najmlađih na županijskoj cesti broj  ŽC 5136 kod Dječjeg vrtića u Premanturi postavljeni su led treptači uz Pješački prijelaz  te led  podni markeri uz  pješački prijelaz, sve kako bi  isti bili vidljiviji i  kako bi svi sudionici u prometu na toj  dionici povećali pažnju i oprez.

Vrijednost navedene investicije je 40- tak tisuća kuna, a   radove je izvela tvrtka Portal d.o.o.

 

Klupska zgrada  na igralištu u Premanturi i novi fintess na otvorenom postaje mjesto okupljanja premanturaca

 

Igralište u Premanturi postalo je bogatije i za uređeni fitnes na otvorenom s raznovrsnim spravama i to: mini fitness setom, penjačem, stolicom za odgurivanje i povlačenje, pokretnim sjedalom, kosom dvostrukom klupom, paralelnim prečama na stupu, trokut vratilom te spravom za istezanje. Ukupna vrijednost  dobavljenih sprava je  78.000,00 kn.

 

Ljubomir Mezulić, predsjednik Mjesnog odbora Banjole zahvalio se Načelniku i Općinskom vijeću na  razumijevanju i podršci u realizaciji projekata koji su od  važnosti za mještane Premanture. Tako je i ovaj put uređena klupska zgrade na igralištu u Premanturi  u izgradnju koje je uloženo preko 600.000,00 kn, kako bi postala  mjesto okupljanja  svih generacija premanturaca. Za korištenje mještana  nabavljen je vanjski roštilj, a prostor je opremljen  Led televizorom i drugom opremom, u što je ukupno uloženo 30-tak tisuća  kuna.

 

Načelnik Općine Goran Buić izrazio je zadovoljstvo što je u  kratkom roku realiziran projekt za kojeg je inicijativa dana na fokus grupi koja je organizirana u postupku donošenja Lokalnog programa za mlade na kojoj su  mladi iz Premanture iznijeli zahtjev za uređivanjem jednog ovakvog vanjskog fitnessa, ali i uređivanjem prostora za međusobna druženja mladih.

 

Tako opremljeni prostori zasigurno će biti i mjesto gdje će se pratiti brojne sportske manifestacije, te svakako nastupi naših olimpijaca na predstojećoj  Olimpijadi u Tokiju!

 

Popločen dio javne površine u Runjačici

 

Tvrtka Vibrobeton Decorgarden izvela je radove na popločavanju dijela javne površine na kojoj su  nalazili poluukopani  kontejner za odlaganje otpada  okolnih stanara. Na taj  je način uređen način odlaganja otpada, a dobila se i lijepo uređena javna površina. Na popločavanje površine je uloženo  gotovo 26.000,00 kn.