Poziv umjetnicima u sklopu CIRKUSKE REZIDENCIJALNE MREŽE 2021.

Putem natječaja ‘Cirkuska rezidencijalna mreža’ udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca  otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Natječaj je otvoren od 22.3. do 5.4.2021. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 12.4.2021.

Prijave se zaprimaju putem obrasca: https://forms.gle/8uv43VLYG8NFFPQQ6

Pozivamo umjetnike, umjetnice i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu te medijsku vidljivost.

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima_ama  iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Umjetnici_e se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2021. godini u pet različitih prostora u Hrvatskoj:

– Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)

– Mala scena Doma mladih (Split)

– HALA 100 (Split)

– Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)

– Dvorana i kazalište DC Rojc (Pula)

– Klub Kulture (Križevci)

Opis navedenih prostora dostupan je na: https://drive.google.com/file/d/182g2oU79HGiAa-oPROhONL6nri6IMKVnt/view?usp=sharing

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.

Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2021. godine.

Na kraju svake podržane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.

Cirkuska rezidencijalna mreža 2021. realizira se uz potporu  Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba-Gradskog ureda za kulturu, Grada Splita i Zaklade Kultura nova.