ROJC Pula: „Programa promicanja zdravlja i prevencije bolesti“

Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ organizira niz od osam predavanja stručnjaka iz područja zdravstva koja su dio „Programa promicanja zdravlja i prevencije bolesti“. Predavanja će se održavati u Dnevnome boravku Društvenoga centra Rojc, ali zbog trenutnih mjera zaštite od pandemije virusa COVID-19, publika će predavanja moći pratiti putem Zoom-a te uživo na Facebook stranicama Rojcnet i Radio Rojc. Prvo predavanje održava se u utorak 30. ožujka u 18 sati te traje do 19:30 sati. Link za pristup predavanju na Zoom platformi nalazi se OVDJE.

Tema prvog predavanja je „Važnost tjelesne aktivnosti u starijoj dobi“. Predavačica je Suzana Grujić Lopar, fizioterapeutkinja s dugogodišnjim radnim stažem u Ustanovi za zdravstvenu njegu u kući Zlatne ruke.

Tjelesna aktivnost važan je faktor zdravlja posebice u uvjetima pandemije. Kod osoba starije dobi bitan je čimbenik u očuvanju zdravlja i funkcionalnih sposobnosti.Također, važan je utjecaj fizičke aktivnosti na mentalno zdravlje osoba. Očuvanjem tjelesnoga zdravlja smanjuje se i potreba za korištenjem usluga zdravstvenog sustava i njegovo dodatno opterećivanje što je za život pod mjerama zaštite od pandemije virusa COVID-19 od ključne važnosti.

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na ovom Zoom predavanju. Pitanja će biti moguće postaviti nakon predavanja.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.