Nacionalni park Brijuni otvoren za posjetitelje, smještajni objekti otvaraju se 1. travnja

Smještajni objekti u Nacionalnom parku Brijuni – hoteli Neptun i Istra te Sobe Karmen bit će otvoreni od 1. travnja. Nacionalni park Brijuni otvoren je za individualne posjetitelje od 15. ožujka. Zbog aktualne epidemiološke situacije s COVID-19, način rada provodi se u skladu s uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Izleti na Veliki Brijun realiziraju se svakog dana, a cijena ulaznice tijekom travnja bit će 25% niža od standardne. Umanjena cijena ulaznice za izlet s aplikacijom Brijuni Pocket Guide je 112,50 kuna za odrasle i 56,25 kuna za djecu od 7 do 18 godina, a za obilazak s vodičem i turističkim vlakom iznosi 150 kuna za odrasle i 75 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Prilikom kupnje ulaznica za travanj, za kupnju po promotivnim cijenama treba navesti promo kod PROMO4.  

Aplikacija Brijuni Pocket Guide pokrenuta je lani i može se preuzeti na Android i iPhone uređajima. Posjetiteljima se preporučuje preuzimanje aplikacije prije dolaska na otok kako bi se unaprijed upoznali s njenim značajkama. Brijuni Pocket Guide, među ostalim, sadrži brojne informacije o atrakcijama (prikaz bogate arheološke i graditeljske baštine NP Brijuni), smještaju (važne informacije o hotelima i sobama za iznajmljivanje s opisom, kapacitetima, prikazom na karti, kontakt podacima i fotografijama), ugostiteljskoj ponudi (barovi i restorani) te mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti u Nacionalnom parku. Namijenjena je svim posjetiteljima, sa sadržajem na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom, ruskom, a od ove godine i slovenskom jeziku. Uz zanimljivosti NP Brijuni prikazane su galerije fotografija te GPS oznake lokacija, a ovogodišnja novina je navedeno predviđeno vrijeme za obilazak, koje se nalazi uz opis svake lokacije, kao i predložene rute za obilazak otoka elektromobilom.

Također, posjetiteljima Nacionalnog parka po izboru je na raspolaganju posjet Muzeju te znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. U samostalni obilazak otoka može se ići pješice te unajmiti električni automobil ili bicikl na odjelu Sporta.

Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je i kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun. Zbog aktualne epidemiološke situacije s COVID-19, maske su obavezne na brodu i u svim zatvorenim prostorima Nacionalnog parka Brijuni.

Ulaznice za Nacionalni park Brijuni moguće je kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je prikazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Dodatne informacije moguće je dobiti u poslovnici JU NP Brijuni u Fažani, Brijunska 10, koja je od travnja otvorena svakog dana 8.00-19.00 sati.

O svim promjenama vezanima uz način rada Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih mrežnih stranica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i društvenih mreža.