OBILJEŽEN DAN ZDRAVLJA U OPĆINI MEDULIN

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, a ovogodišnja tema je „Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta“.

Tim je povodom danas u Arheološkom parku Vižula u Medulinu održan susret načelnika Općine Medulin Gorana Buića s predstavnicama Sindikata umirovljenika Hrvatske – podružnica Medulin.

Umirovljenici s područja općine Medulin prošetali su Vižulom s načelnikom Buićem, kako bi zajedno ukazali i promovirali jedan od temeljnih principa zdravog stila života – tjelesne aktivnosti značajne za sve generacije, a posebno u vremenu ograničavanja kretanja i druženja uzrokovano pandemijom COVID-a.

Bila je to prilika i za međusobno druženje u neformalnoj atmosferi u prirodi te za razgovor s načelnikom o zdravlju i temama od značaja umirovljenicima s područja općine, pritom poštujući sve uvjete i mjere propisane od nacionalnog kao i Stožera CZ IŽ.

Naravno, jedna od najznačajnijih tema za umirovljenike je realizacija gradnje Doma umirovljenika, pa je načelnik Buić prisutne iznenadio dobrom vijesti o otvaranju Doma umirovljenika s 80 kreveta u naselju Premantura. Isto tako, podsjetio je da je Općinsko vijeće prihvatilo pismo namjere za izgradnju Doma u Medulinu i u Banjolama, tako da će na području Općine biti i više nego dovoljno kapaciteta za naše umirovljenike.

Većina prisutnih umirovljenika je već primila prvu dozu cjepiva, no i dalje se svi pridržavaju epidemioloških mjera, ovoga puta štiteći svoje bližnje, djecu i unuke.

Predstavnica Sindikata umirovljenika Verica Vidmar istaknula je kako im puno znače ovakve aktivnosti te da se uvijek rado odazivaju na sve pozive Općine za uključivanjem u razne aktivnosti, a osobito one koje se tiču onih koje promiču zdrave stilova života te smanjivanje čimbenika rizika po ljudsko zdravlje.

Buić je na kraju izrazio zadovoljstvo što je na Vižuli zatečen veliki broj šetača, trkača, mladih, obitelji s djecom te da je zaista bilo i te kako opravdano ulaganje u uređivanje arheološkog parka s predivnom šetnicom.