Uvodi se privremena regulacija prometa zbog radova rekonstrukcije Paduljskog puta

Nakon ovotjednog uvođenje u posao izvođača radova na rekonstrukciji Paduljskog puta, trgovačko društvo Cesta d.o.o. je izvršilo pripremu terena odnosno gradilišta te se od sutra, 22. travnja 2021. godine uvodi privremena regulacija prometa na način da se dio Paduljskog puta od kućnog broja 72 do raskrižja sa Štinjanskom cestom zatvara za sav promet uz osigurane obilazne pravce preko Fažanske ceste u oba smjera. Ista privremena regulacija prometa bit će na snazi do 17. kolovoza 2021. godine.

Nakon što je dovršena rekonstrukcija Premanturske ceste s novoizgrađenim rotorom, izgrađena Wolffova ulica te započeti radovi na rekonstrukciji I. faze Valdebečkog puta, rekonstrukcija i izgradnja prve dionice Paduljskog puta u dužini od oko 550 metara predstavlja još jedan značajan kapitalni infrastrukturni projekt Grada Pule.

Uz rekonstrukciju prometne površine zahvat uključuje i izgradnju nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje te će se unutar istog zahvata  izgraditi i vodovodna mreža i sustav javne odvodnje. Rok izvođenja radova je 120 dana.

Za navedeni je zahvat, nakon provedbe postupka zajedničke javne nabave s trgovačkim društvima Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o., zaključen Okvirni sporazum vrijedan gotovo 6 milijuna kuna.

Nadzor će obavljati trgovačko društvo Via ing d.o.o..

Ovom prilikom mole se građani za strpljenje i razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.