Otvorenje izložbe “Pisanice – ruske tradicije” u SKUC-u u Puli

Najavljeno je otvorenje izložbe “Pisanice – ruske tradicije” koja će se održati u Srpskom kulturnom centru u Puli, u srijedu, 28. ožujka u 13 sati. 
Udruga ruske nacionalne manjine u Istarskoj županiji predstavlja izložbu “Pisanice – ruske tradicije” ostvarenu suradnjom  s  Koordinacijom udruga ruskih sunarodnjaka (KURS) i Srpskim kulturnim centrom u Istri.

Izložba je održana 19.03.2021. – 06.04.2021. godine s velikim uspjehom u Etnografskom muzeju Grada Zagreba pod nazivom “Pisanice – splet hrvatskih i ruskih tradicija”. Jedan dio izložbe činili su radovi ruskih majstorica iz Istre, tako da je bilo odlučeno jedan dio izložbe predstaviti u Puli. Osim predivnih radova majstorica iz Istre, izložba će biti dopunjena i radovima pripadnika ruske nacionalne manjine iz svih dijelova Hrvatske, te u suradnji s srpskim kulturnim centrom u Istri, radovima pripadnika srpske nacionalne manjine. 

‘Izložba se održava uoči pravoslavnog Uskrsa, te na taj način smo odlučili objeditini naše snage i predstaviti zajedničke tradicije slavljanja velikog blagdana’, poručili su organizatori.
Na izložbi će biti predstavljeni tradicijski i suvremeni načini ukrašavanja i izrade pisanica. 
Otvorenje će se održati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera te je dolazak potrebno potvrditi do 28. ožujka na telefon 098/434641 (Predsjednica Udruge Ruski Dom Tatjana Sokolova) ili na e-mail ruskidom.istria@gmail.com. U skladu s propisanim mjerama broj sudionika je ograničen.

Izložbu razgledajte od 29.travnja do 5.svibnja od 15.00 do 18.00 sati.