Predavanje logopeda: Predvještine čitanja, pisanja i računanja u obiteljskom okruženju

Povodom Svjetskog dana obitelji, Logopedski kabinet “Od A do Ž” i Žuti kišobran, igraonica i rođedaonica u Vodnjanu u suradnji sa Gradom Vodnjan-Dignano organiziraju predavanje na temu: Predvještine čitanja, pisanja i računanja u obiteljskom okruženju.

 

Polazak u školu poseban je događaj u životu svakog malog predškolarca, ali i cijele njegove obitelji. Kako bi on prošao što uspješnije i dijete školu doživljavalo kao mjesto ispunjeno pozitivnim emocijama, važno je da dijete ima usvojene sve potrebne predvještine.

Predvještine čitanja, pisanja i računanja su sve one vještine koje su temelj i prethodnik usvajanju vještina čitanja i pisanja, te matematike u školskom okruženju.

 

* Koje su to predvještine?
* Kako ih mogu poticati kod svog djeteta?
* Javljaju li se one tek u godini pred polazak u školu ili su prisutne i u ranom razvoju djeteta?

 

Odgovore na ta i brojna druga pitanja roditelji i svi ostali zainteresirani mogu dobiti na besplatnom predavanju 10. svibnja, 2021. godine u 17:30 sati u Vjenčanoj sali Grada Vodnjana.

 

Predavač je Mihaela Lulić, magistra logopedije, voditeljica logopedskog kabineta (Kabinet od A do Ž).

 

Dok će roditelji dobiti korisne informacije o pripremi djece za polazak u školu, djeca to vrijeme mogu provesti u prostoru Žutog kišobrana zajedno s veselim tetama koje će uz igru poraditi i na nekima od predvještina.