Sporazum o nastavku uspješne suradnje Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre i Kandidacijske liste Gorana Buića

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre i Kandidacijska lista Gorana Buića, na temelju svojih opredjeljenja, načela, ciljeva i programa zaključili su dana 07. svibnja 2021. Sporazum u cilju ostvarivanja uspješne međusobne suradnje.

 

Potpisnice utvrđuju da će na lokalnim izborima Općine Medulin 2021. godine  će podržati zajedničkog kandidata za općinskog načelnika – Gorana Buića.

Na Kandidacijskoj listi za općinsko vijeće Općine Medulin 2021. NZBI-u će pripasti jedno mjesto – Nermini Mezulić, dugogodišnjoj aktivnoj članici, predsjednici NZBI ogranka Općine Medulin te članici Nadzornog odbora Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske.

  

Potpisnice su suglasne da će u konstituiranju predstavničkog tijela i obnašanju izvršne vlasti zajednički surađivati u skladu sa svojim programima, u duhu i u skladu s potpisanim Sporazumom.

U postupku kandidiranja odnosno u postupku izbora i imenovanja na dužnosti, potpisnice Sporazuma rukovodit će se kriterijima sposobnosti, znanja, radnog i političkog iskustva, te ugleda kandidata u javnosti.

Na osnovi dugogodišnje suradnje, u narednom četverogodišnjem razdoblju, planira se i realizacija programa prekogranične suradnje i općenito kulturno-umjetničke razmjene Općine Ključ, Grada Sanski Most i Općine Medulin.