Udruga slijepih Istarske županije – novosti

Tematski sastanak predstavnika Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom i Sportske zajednice udruga osoba s invaliditetom održan je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije u Zadarskoj 40, u Puli.

Podijeljen tri tematske cjeline, sastanak je imao za cilj okupljanje udruga i sportskih klubova OSI radi poticanja razvoja streljaštva, kao nove prilagođene sportske discipline za osobe s invaliditetom u Istri.

Inicijativu izrade on-line baze lokalnog volonterskog centra za osobe s invaliditetom u sklopu provedbe programa “Inovativnim oblicima volontiranja do razvoja novih kompetencija”, predstavila je voditeljica Katja Meden. Program u cijelosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike sa godišnjim iznosom od 100.000,00 kuna.

Treću po redu temu sastanka najavio je predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, koji je okupljene pozvao na registriranje Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom kao pravne osobe, što je ujedno usvojeno i na 15. sjednici Upravnog vijeća IFUOSI, 28. veljače 2020.

Okupljeni su najavili termin osnivačke skupštine IFUOSI za drugu polovicu lipnja, a u svrhu jačanja međusobne suradnje te osnaživanja, zaključeno je.