IRENA HRSTIĆ: VRIJEME JE DA ISTRI DAMO NOVI RAZVOJNI ZAMAH

Predstavnici HDZ-a Istarske županije predvođeni kandidatkinjom za županicu dr. Irenom Hrstić, kandidatom za dožupana Diegom Antončićem te predsjednikom ŽO HDZ-a Istarske županije Antonom Klimanom posjetili su Labin i Rašu te u druženju s građanima i predstavnicima HDZ-a iz Labina i Raše govorili o ključnim smjernicama programa.

“Želimo izgraditi lukobran u Rapcu, konačno pokrenuti projekt Labin podzemni grad te u suradnji sa Hrvatskim nogometnim savezom i Središnjim uredom za šport izgraditi nasušno potrebno nogometno igralište sa umjetnom travom. To su projekti koje trenutno smatramo prioritetima i koje bismo htjeli što prije realizirati”, istakao je Nenad Boršić, kandidat HDZ za gradonačelnika Labina i nositelj liste HDZ-a za gradsko vijeće grada Labina.

“Svojim radom i zalaganjem u proteklom mandatu gradskog vijeća vjerujem da sam opravdao povjerenje naših birača i očekujem da će naša lista biti još više podržana na ovim izborima”, istaknuo je Boršić.

Predsjednica OO općine Raša i kandidatkinja za načelnicu općine Raša Admira Žakula istaknula je jedan od većih aktualnih problema:

„Kao gorući problem u Raši izdvojila bih u ovom trenutku dodjelu pripadajućih okućnica zgradama. Nad površinama oko zgrade vlasništvo ima općina Raša što uistinu nema smisla.

Osnutkom Raše svakom je stanu pripala na korištenje i zemljana površina (vrtovi), koji kasnije nisu bili uključeni u prodaju zajedno sa stanovima i do današnjeg dana to su omeđene površine koje su na korištenje stanarima i kao takve čine cjelinu zajedno sa stanom”, objasnila je Admira Žakula te dodala kako zbog te situacije svi vlasnici stanova zbog toga imaju problem.

“Pravo nad bilo kojim uređenjem na toj površini ima samo Općina Raša, dok održavanje i sanaciju  mora provoditi vlasnik stana. Uvidom u slučajeve drugih općina i gradova moguće je pripadajuću površinu pripojiti stanu i dodijeliti u trajno vlasništvo vlasniku stana. Formira se katastarska čestica za zgradu pod kojom se vlasnici stana upisuju i kao vlasnici dodijeljene okućnice na toj čestici. Sadašnja lokalna uprava je u medijima najavila prodaju navedenih površina vlasnicima stanova, što je u potpunosti neprihvatljivo, jer one su oduvijek pripadale stanovima i njihovim korisnicima,” zaključila je.

 

Dotaknuli su se i teme što projekt odvodnje Aglomeracije znači građanima. Admira Žakula je objasnila kako bi bilo dobro nagraditi stanovnike Krapna i Raše za sve ove godine  što su bili žrtve bahatog ponašanja lokalnih uprava Labina i Raše.

„Upravo Stanovnici Krapna i Raše dugi niz godina imaju problema sa otvorenim kanalom kroz kojeg iz grada Labina protiču nepročišćene otpadne vode. Projektom Aglomeracije koji je napokon dogovoren i pokrenut prije 4 godine te je sada u fazi radova koje vode ka samoj realizaciji, konačno će se riješiti taj problem. Obzirom da u Raši nedostaje prostor za šetnju i odmor, predlažem da se nakon provedenog projekta odvodnje Aglomeracije Labin-Rabac-Raša adekvatno pokrije postojeći kanal, ne narušavajući njegovu namjenu, u park i šetnicu za stanovnike koji to uistinu zaslužuju, pogotovo najmlađi i najstariji” izjavila je Admira Žakula.

Kandidatkinja za županicu Istarske županije Irena Hrstić pozvala je birače da u nedjelju izađu na biralište kako bi zajedno probudili Istru i otvorili jedan novi ciklus razvoja.

“Zadržavanje postojećeg stanja je u interesu IDS-a, koji je umoran i bezidejan, a proaktivna i ambiciozna Istra je u interesu svih nas. Vrijeme je da Istri damo novi razvojni zamah, da iskoristimo prilike koje se pružaju, a to možemo samo ako smo budni i ako se uključimo – zato izađite i glasajte za ambicioznu, hrabru Istru koja se razvija, privlači nove industrije i koristi prilike koje su pred nama,” istaknula je Hrstić.